Demokrate pokrenule peticiju za puštanje Novakovića

Gradski odbor Demokratske stranke u Novom Sadu pokrenuo je peticiju za puštanje funkcionera te stranke Borislava Novakovića iz pritvora, koju građani mogu da potpišu na adresi peticije24.rs.
Gradski odbor Demokratske stranke u Novom Sadu pokrenuo je peticiju za puštanje funkcionera te stranke Borislava Novakovića iz pritvora, koju građani mogu da potpišu na adresi peticije24.rs.

Portparolka Gradskog odbora DS Jadranka Jovišić rekla je da je peticija način da se skrene pažnja na proces protiv Novakovića, koji je politički obojen. Prema njenim rečima, postoje drugi političari iz Novog Sada koji trenutno sede u ministarstvu ili predsedništvu Srpske napredne stranke, koji su mnogo većoj meri oštetili grad.

"Želimo da znamo da li su ti drugi političari umešani u afere, na primer u aferu oko ATP "Vojvodina". Žalosno je što se sada s političkim neistomišljenicima sadašnji funkcioneri, na svim nivoima vlasti, obračunavaju tako što koriste svoje funkcije da bi im naneli štetu", rekla je Jovišić, dodavši da pravda ne sme biti selektivna.

Ona je dodala da DS ne želi peticijom ili svojim akcijama da utiče na Tužilaštvo, već da apelima ukaže na to da javnost mora da zna zašto je neko u pritvoru, a ako razloga za to nema, da bude pušten.

Novaković je uhapšen 24. septembra zbog sumnje da su on, vlasnik industrije mesa "Matijević" Petar Matijević i vlasnik "Aleksandar gradnje" Vojislav Gajić oštetili budžet grada Novog Sada za 1,3 miliona evra. Potom su demokrate održale i protest pred zgradom Osnovnog suda.

  • Surogat

    18.10.2013 11:44
    Nevernik (u pravdu)
    Opšte je poznato da se u ovoj državi hapsi po naređenju PPV-a i da to najavljuju Kurir i Informer.
  • 18.10.2013 09:33
    Kalimero
    Pravda za Uroša, uh pardon, molim, hvala... Pravda za Boru!!!
  • 18.10.2013 06:50
    Ova poparolka je mnogo smešna kao da je pootparol Šojiića ili on sam lično, samo lupeta nebuloze i prevrće očima. Još je tužnije što je bila narodni poslanik. Koji li je ta fakultet završila - Trivankin đak :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti