Državni revizor podneo prijavu protiv direktora GSP

Državna revizorska institucija (DRI) podnela je prekršajnu prijavu protiv direktora Gradskog saobraćajnog preduzeća Milana Balaća zbog poslovnih nepravilnosti u vezi sa potraživanjima od kupaca.
Državna revizorska institucija (DRI) podnela je prekršajnu prijavu protiv direktora Gradskog saobraćajnog preduzeća Milana Balaća zbog poslovnih nepravilnosti u vezi sa potraživanjima od kupaca.

U izveštaju DRI nije naveden tačan razlog podnošenja prijave protiv Balaća, već se navodi da je u pitanju privredni prestup kojim je izvršena povreda Zakona o računovodstvu i reviziji.

Kako Balać kaže za 021, ni on nije upoznat sa sadržajem prijave.

"GSP radi prema svim zakonskim odredbama i poštuje mere i propise DRI. Period na koji se odnosi Izveštaj je od 1. januara do 31. decembra 2012. godine, a ja sam na funkciju direktora imenovan 13. septembra 2012. godine. Od tog dana počeo sam da rešavam sve nasleđene probleme i obaveze od kojih je deo uspešno rešen, kao i preporuka DRI", kaže direktor GSP-a.

Pre Balaća direktor je bio Branislav Bogoroški (LSV).

Prijave DRI obično ne uzrujavaju previše rukovodioce javnih preduzeća, budući da je prijava najviše što ova državna institucija može da učini. Upravni odbori po primanju obaveštanja o uočenim nepravilnostima, revizoru šalju obaveštenje da je započet proces otklanjanja pomenutih nezakonitih radnji, i tu se obično priča završava.

Poslednji put je Državna revizorska institucija podnela prijavu protiv više novosadskih funkcionera u februaru ove godine. Tada su prekršajne prijave, između ostalih, podnete protiv Tihomira Simića koji je bio na čelu Elektrovojvodine, te nekadašnjeg direktora "Novosadske toplane" Vladimira Jelića i jedne njegove pomoćnice, . (M.S. - miodrag@021.rs)

  • Jova

    13.09.2013 19:13
    Šurak.
    Zapslio penzionisanog policajca namesto sefa SUKa (služba unutrašnje kontrole)M.N.brata svoje spruge.Mra od nekoga potraživati.
  • neko

    13.09.2013 16:43
    novo rukovodstvo je dotklo GSP,Titanik tone
  • 13.09.2013 15:52
    manite se Balaca gomila autobusa neispravna para za delove i odrzavanje nema o kupivini novih suludo je i pricati kad ni stare nemoze da odrzava ali zato moze da zaposljava on ce GSP izvuciiz minusa kad bi samo ucinio da vozila sva budu ispravna tri godine iz duga izasao nebi koliko mu para za delove treba al on ce i dalje prditi po medijima kako je cudotvorac

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti