Novosadski odbornici potvrdili gaženje obećanja o departizaciji

Gradska skupština danas je glasovima odbornika vladajuće koalicije odlučila da će dosadašnji vršioci dužnosti direktora javnih preduzeća ostati na tim pozicijama.
Gradska skupština danas je glasovima odbornika vladajuće koalicije odlučila da će dosadašnji vršioci dužnosti direktora javnih preduzeća ostati na tim pozicijama.

Jedini izuzetak napravljen je u slučaju Spensa gde je, umesto dosadašnjeg rukovodioca Borislava Rajkova, za direktora izabran njegov stranački kolega iz SNS, Žarko Mićin, koji je do sada obavljao funkciju izvršnog direktora ZIG-a.

Tako su na današnjoj sednici za direktore izabrani sledeći stranački funkcioneri:

JKP Urbanizam - Tomislav Bokan (SPO-RDS)
JKP Stan - Ilija Trninić (SPO-RDS)
JKP Informatika - Dejan Čelar (Treća Srbija)
JKP Lisje - Stojan Ivanišević (Treća Srbija)
JKP Zelenilo - Milan Novaković (SNS)
JKP Čistoća - Vladimir Zelenović (SPO-RDS)
JKP Tržnica - Miloš Tubić (DSS)
JKP Vodovod i kanalizacija - Dragan Božić (SPO-RDS)
JGSP - Milan Balać (DSS)
JKP Put - Darko Radić (SPS)
JKP Parking servis - Milan Kostić (SPS)
Spens - Žarko Mićin (SNS)
JP Poslovni prostor - Zoran Jovičić (SNS)
JKP Novosadska toplana - Aleksandar Pribić (SPS)
ZIG - Goran Višnjić (SNS)
Novosadska televizija - Emilija Marić (SNS)

Budući da je na današnjoj sednici SNS dobila na upravljanje pet gradskih preduzeća, koalicija SPO-RDS četiri, SPS jednu manje, a DSS i Treća Srbija po dva, dovodi se u pitanje smisao uvođenja Zakona o javnim preduzećima, jer je očigledno da o departizaciji nema ni reči. (V. K.)

  • pamomius

    10.07.2013 19:17
    fikus
    fekalije....... i uvek isplivaju na površinu.
    A ko plaća odnošenje istih ????
  • che guevara

    10.07.2013 17:46
    nepristrasno
    dragi moji nemojte tako, oni prethodni su zaposljavali za pare i gledali sta da ukradu doduse zaposle nekog i sa strane,a ovi su legende ukinuli su partijsko zaposljavanje i presli na jednopartijsko i zamislite koje dno poverenici iz stranke dolaze u firme i odlucuju ko ce da radi cak i preko studenskog....vreme je ljudi....
  • Lepo

    10.07.2013 15:18
    L*zovi
    Kultura je postovanje, slusanje i razumevanje drugih, to je stremljenje ka boljem, naprednijem, uredjenijem, naprednijem, pravednijem. Kultura nije nametanje ruznih, grubih i retrogradnih obicaja. Obicaji cesto jesu odraz nekulture. Najocigledniji primer su talibanski obicaji kao sto su: rucenje verskih spomenika drugih verskih grupa, nametanje nazadnih obicaja za zene, ukidanje stecenih prava, promovisanje najbrutalnijeg nasilja i bolesnih lazi u ime navodne zastite nacionalnih i verskih obicaja. NEKULTURA JE GRABEZ ZA VLAST!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.