Sremska Kamenica dobila novi punkt Hitne pomoći

Danas je otvoren novi punkt Hitne pomoći u okviru Doma zdravlja u Sremskoj Kamenici.
Danas je otvoren novi punkt Hitne pomoći u okviru Doma zdravlja u Sremskoj Kamenici.

Radi se o potpuno opremljenim prostorijama u kojima će biti smeštena jedna urgentna ekipa Zavoda koju čine lekar, medicinski tehničar i vozač. Oni će pokrivati područje Sremske Kamenice, Bukovca, Novih i Starih Ledinaca.

Član Gradskog veća za zdravstvo Zoltan Horvat najavio je nabavku novih vozila za Hitnu pomoć - dva koja će obezbediti Grad i dva koja se očekuju od Republike do proleća ove godine, kao i  da je u toku izrada glavnog projekta nove zgrade Hitne pomoći koja će biti završena do kraja godine.

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Bogdan Živanović rekao je da je problem u funkcionisanju predstavljala sremska strana grada i da je sada jedna ekipa zaposlenih u Zavodu iz Petrovaradina, prebačena u Sremsku Kamenicu gde radi 24 sata u dve smene.

Zavod za hitnu medicinsku pomoć na teritoriji grada ima četiri punkta, i to u Vršačkoj ulici, na Limanu, u Ulici Save Đisalova i na Klisi na Sentandrejskom putu. Pored punktova u gradu, Zavod ima i punktove u prigradskim naseljima i to u Kisaču, Kaću, Futogu i u Perovaradinu, a od danas i u Sremskoj Kamenici.

  • Dijana

    15.01.2015 22:36
    zdravlje
    Ako se pogleda statistika i gde smo sa kardiovaskularnim oboljenjima ,mozdanim udarima i svim ostalim hronicnim bolestima onda je jasno koliko je ovaj punkt neophodan za stanovnistvo
  • kokorus

    15.01.2015 18:45
    IZboriiiii u Ledincima. Da ih nije nebi nicega ovoga bilo. Treba ih raspisivati na svakih par meseci.
  • Neko Treci

    15.01.2015 15:02
    Svaka cast.Zdravlje je na prvom mestu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti