Svratište za decu ubuduće finansira Grad

Svratište za decu od ove godine, prema rečima zaposlenih, biće finansirano iz budžeta Grada Novog Sada. To će umnogome olakšati njihov posao i popraviti kvalitet usluga koje Svratište pruža deci ulice.
Svratište za decu od ove godine, prema rečima zaposlenih, biće finansirano iz budžeta Grada Novog Sada. To će umnogome olakšati njihov posao i popraviti kvalitet usluga koje Svratište pruža deci ulice.

Po prvi put, nakon pet godina od nastanka, zaposleni u Svratištu za decu tvrde da neće morati da brinu o finansijama, jer će Svratište postati deo Centra za socijalni rad i finansiraće se iz budžeta grada.

"To konkretno znači da više nećemo bti prepušteni na milost i nemilost tome da li ćemo uspeti da pronađemo dovoljan broj donatora. Samim tim obezbeđen je i kontinuitet usluga. Sada će zavisiti od toga da li postoji potreba za Svratištem, tako da je to ogroman napredak, a odraziće se i na kvalitet usluge", kaže   koordinatorka Svratišta Daliborka Batrnek Antonić.

Bolje usluge, uticaće i na kvalitet života korisnika Svaratišta, kojih u proseku dnevno ima dvadesetak. Novi vid finansijske stabilnosti omogućiće sistematski rad sa decom u koji će biti uljučeni i stručnjaci Centra za socijalni rad, čime će se značaj pridati individualnom radu.
  • Helen

    30.01.2015 04:44
    Sada ce Svratiste za decu ulice imati sigurne izvore finansiranja, buduci da je Grad preuzeo na sebe tu obavezu. Na taj nacin ce da se obezbedi kvalitetnija briga o toj deci.
  • 28.01.2015 18:31
    Lepa vest
    Nadajmo se da će još biti ovakvih vesti u budućnosti.
  • Milorad obn

    28.01.2015 12:29
    desa
    Moralo je i ovo doci na red jer su ova deca prepustena sama sebi i svratiste im je sve u zivotu , gde se mogu obratiti za pomoc. Nažalost sve je vise takve dece.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti