Temerinska Pasuljijada ove godine na Čeneju

Temerinska pasuljijada, odnosno "Bean festival" ove godine će se održati 13. septembra na čenejskom "Salašu 137", izjavio je danas Dragan Vukotić, predsednik i osnivač udruženja "Ekocentar Vodomar 05".
Temerinska pasuljijada, odnosno "Bean festival" ove godine će se održati 13. septembra na čenejskom "Salašu 137", izjavio je danas Dragan Vukotić, predsednik i osnivač udruženja "Ekocentar Vodomar 05".

Vukotić je rekao da će koncept festivala pasulja ostati prepoznatljiv, ali i da će biti oplemenjen novim sadržajima, pa će tako, po njegovim rečima, uz takmičenje u kuvanju pasulja na tradicionalan način, posetioci moći da uživaju u ukusima raznih jela od pasulja i ostalim specijalitetima vojvođanske kuhinje kao što su vrući čvarci, perkelti, krofne, štrudle itd.

"Kao prateći deo pasuljijade biće organizovana "salašarska pijaca" na kojoj je moguće degustirati ili kupiti domaće prehrambene proizvode, zimnicu ili domaću rakiju i vino, biće priređeno i pečenje rakije, a biće moguća i degustacija vruće rakije sa kazana", rekao je Vukotić.

Pored tradicionalnih "ravničarskih igara" koje se redovno održavaju u okviru temerinske pasuljijade, po rečima Vukotića, ovogodišnje novine u pratećem programu su: škola jahanja, vožnja fijakerom, gađanje lukom i strelom...

Kotizacija za takmičare iznosi 2.000 dinara, a posebno atraktivna nagrada očekuje pobednike u takmičenju u kuvanju pasulja, jer će na poklon dobiti magare.

  • marko

    02.09.2015 06:57
    @Agronom sa sela
    Tako je bilo dok napredna vlast nije otela taj festival. Malo se raspitaj pre nego sto komentarises. Kada gradjani temerina budu placali milionsku odstetu organizatorima prave pasuljijade onda ce se ceskati po glavi.
  • -

    02.09.2015 04:57
    --
    Ma može biti i na marsu kada će opet biti nameštena za teću srbiju, organizatore i neku nvo tek toliko da izgleda regularno.

    U propozicijama piše da nije dozvoljeno isticanje političkih obeležja, u Kameničkom parku treća srbija samo što nije donela štand za vrbovanje novih pristalica i ne da nisu bili udaljeni sa takmičenja već su i pobedili, toliko o regularnosti.
  • Agronom sa sela

    01.09.2015 18:53
    Pasuljijada
    Pasuljijada je i dalje na vašarištu, u Temerinu!
    A ovo što se zove "Bin fest" je bilo u Kameničkom parku, pa sad na Čeneju, do kraja godine možda i na Ušću,....
    Pasuljijada je samo u Temerinu, na vašarištu, prvog vikenda Juna :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti