Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Starović demantovao navode o ostavci

Portparol Srpskog pokreta obnove Nemanja Starović demantovao je za Radio 021 navode kako su on, još jedan funkcioner te stranke u Novom Sadu Vladimir Jelić i potpredsednik SPO-a Žika Gojković podneli ostavke na sve stranačke funkcije.

Rešeni problemi studenata ekonomije

Ministarstvo prosvete prihvatilo je da pokrije troškove studija za ukupno 216 studenata Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu koji su na drugoj godini master studija, potvrdio je dekan Ekonomskog fakulteta Nenad Vunjak.

Moguć radikalniji protest poljoprivrednika

Poljoprivrednici u Vojvodini mogu radikalizovati proteste tako da zatvore sve puteve i spreče snabdevanje gradova hlebom i mlekom, rekao je poljoprivrednik Vladimir Njaradi iz vojvođanskog mesta Kucure.

FOTO: Odblokiran Temerinski most

Zbog protesta poljoprivrednika, saobraćaj Bulevarom Mihajla Pupina kod zgrade Banovine i dalje je u prekidu, pa vozači moraju da pronalaze alternativne pravce. Dejan Milojević iz novosadske policije kaže za Radio 021 da su drugi bulevari i ulice u gradu prohodni, ali da problema ima na pojedinim izlazima, odnosno ulazima u grad.    

Stantić novi potpredsednik Vlade Vojvodine

Tomislav Stantić izabran je danas na sednici Skupštine Vojvodine za novog potpredsednika Vlade Vojvodine, umesto partijskog kolege iz G17 plus Borisa Barjaktarovića, koji je pre dva meseca, tokom rekonstrukcije pokrajinske vlade, podneo ostavku.

FOTO: Kamp ispred Banovine

Dok čekaju da im se oslobodi put ka Beogradu ili neko od nadležnih iz državnog vrha i Ministarstva poljoprivrede obrati, učesnici protesta koji već drugi dan borave ispred zgrade Vlade Vojvodine parking i travnjak kod glavnog ulaza u Banovinu pretvorili su u kamp.

Le théâtre en fête

Dečiji pozorišni festival na francuskom jeziku "Le théâtre en fête" počinje 3. juna u Pozorištu mladih, a završava se 5. juna na Štrandu.