Voće koje ubrzava metabolizam i mršavljenje

Neko voće sadrži visok nivo prirodnog šećera, a postoji i ono koje, kada se konzumira u određenim količinama, podstiče mršavljenje.

Avokado je bogat zdravim masnoćama, koje pospešuju metabolizam i proizvodnju testosterona. Ovaj hormon zaslužan je za gubljenje kilograma kako kod muškaraca, tako i kod žena. Kada osetite potrebu za prepodnevnom užinom, uvek birajte voće koje je bogato vlaknima.

Kruške i jabuke sadrže visok nivo vlakana i ako pojedete samo jedno od ovog ukusnog voća, to će vam pomoći da zadovoljite glad. Visok nivo antioksidansa u borovnicama može vam pomoći da se rešite toksina koji talože kilograme.

Banane su pune rastvorljivih vlakana koja stvaraju osećaj sitosti. Uživajte u banani tokom doručka, smanjićete struk i podići imunitet.

Ako jedete kokos, brzo ćete postati siti i nećete osećati potrebu za hranom. Limun je odličan za detoksikaciju jetre. Popijte limunadu svako jutro pre doručka kako biste regulisati nivo masnoće koji ulaze u vaš organizam.

Grejpfrut je odličan protiv osećaja gladi i ima vrlo malo kalorija. Ako jedete narandže, smanjićete broj kalorija koje ste uneli tokom dana i održati telo hidriranim.

Breskve su idealno voće za niskokaloričnu dijetu. One su izvor antioksidansa i pomažu u uklanjanju toksina iz tela. Nar je savršen ako želite potpuno očistiti organizam od toksina. Takođe, smanjuje apetit.

Važno je znati da je suvo voće, koje se kombinuje sa svežim, efikasno u sagorevanju masnoća i redukovanju holesterola.

Autor: 021

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.