Pobornici legalizacije silovanja zakazali skup u Beogradu

Zagovornici legalizacije silovanja najavljuju skup u večernjim satima subote, 6. februara na Trgu republike u Beogradu.

Reč je o sledbenicima američkog blogera i ženomrsca Darijusa Valizadeha, koji traži legalizaciju silovanja na privatnom posedu. Prema njegovom shvatanju, žena pristankom da uđe u nečiji stan pristaje na seks.

Skupovi su najavljeni u 43 države. Pobornici njegove ideje organizovani preko interneta će se na datim lokacijama raspoznavati po lozinci "Znate li gde je pet šop", a potom nastaviti skup u nekom od ugostiteljskih lokala.

Srpskoj policiji skup nije prijavljen, ali, kako nezvanično kažu u MUP-u, svakako neće dozvoliti okupljanje koje nije u skladu sa Ustavom i zakonima Srbije.

Tanja Ignjatović iz Autonomnog ženskog centra ističe da je to zastrašujuće.

"Tako bi mogla da se traži zabrana kažnjavanja svih vidova nasilja u privatnom prostoru", kaže Ignjatovićeva.

Darijus Valizadeh (37) je Amerikanac jermensko-iranskog porekla. Njegov blog obiluje stavovima da su žene niža bića od muškaraca, da ne treba da rade, kao i da odluke u njihovo ime treba da donose muškarci. Australija mu je zbog toga uskratila vizu, a gradonačelnici više kanadskih gradova poručili su da nije dobrodošao.

Apel Vlade Vojvodine da se ne dozvoli skup

Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova izrazio je veliko nezadovoljstvo i zabrinutost povodom najave da će se u subotu održati ovaj skup, i oštro ga osudio.  

Sekretarijat podseća da Republika Srbija, u kojoj je rodna ravnopravnost utemeljena Ustavom i koja je preduzela značajne korake u obezbeđivanju punog poštovanja ravnopravnosti žena i muškaraca i sprečavanja nasilja nad ženama na lokalnom, pokrajinskom i nacionalnom nivou, ne sme dozvoliti jačanje i širenje grupa koje zagovaraju mržnju i nasilje prema ženama.

Sekretarijat apeluje na nadležne organe da adekvatno reaguju na ovaj kao i na svaki drugi vid javnog podstrekivanja mržnje i pozivanja na kršenje osnovnih ljudskih prava.  

Autor: Blic, 021

  • Ruby

    20.06.2018 11:59
    Zanimljivo
    Nikad nisam cuo za ovog lika, ali me je ovaj tekst zaintrigirao. Ima zanimljive stavove, koji odskacu od vecine. Verovatno ga zato i svetina napada. Zaista, sta jedna zena ima da trazi u tudjem muskom stanu ako ne sex? Zna li neko link do tog bloga, voleo bih ga zapratiti. Hvala.
  • Neko iz mase

    06.02.2016 18:52
    Kada su pederi dobili pravo na promociju boleštine, sada je logično da se slični ludaci pojavljuju.
  • MD

    06.02.2016 18:48
    Pročitajte!
    Nisam nešto specijalno agresivna osoba ali za taj dan ću biti! Svako ko želi silovanje i to opravdava, biće poveden kod mene u stan pa ćemo videti onda kakva su iskustva :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.