Pregovori o Fijatu nastavljaju se sutra

Trojni pregovori poslovodstva Fijata, predstavnika štrajkača i Vlade Srbije na čelu sa premijerkom Anom Brnabić nastaviće se sutra.
Predstavnici kompanije FKA Kragujevac izazili su spremnost organizovanja posebne Komisije, u kojoj će učestovovati i predstavnik štrajkačkog odbora, koja će imati za cilj da se izvrši analiza svih procesa rada u toj kompaniji radi eventualne optimizacije poslovanja i ispravljanja svih mogućih nedostataka, stoji u saopštenju nakon sastanka.
 
Kako je navedeno, bilo je reči o četiri zahteva koje je štrajkački odbor postavio pred rukovodstvo te kompanije, a pregovori će se nastaviti i u narednim danima, kada će se o svakoj tački posebno razgovarati. Podseća se da se radi o analizi procesa i eventualnoj optimizaciji rada, obezbeđivanju noćnog prevoza za radnike koji ostaju prekovremeno, kao i mogućnostima za povećanje plate i isplate bonusa efikasnosti.
 
Kada je reč o drugim zahtevima, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić podsetila je da su radnici FIAT-a vredni i lojalni ljudi, kao i da je ovo prvi put kako su stupili u štrajk od kako kompanija posluje u Srbiji te apelovala na obe strane da se u narednim danima razgovara o svim mogućim opcijama koje bi bile na zadovoljstvo svih, stoji u saopštenju.
 
Predsednik Štrajkačkog odbora fabrike Fijat Zoran Marković nije danas mogao detaljnije da govori o pregovorima, jer, kako je rekao, oni su u toku, ali je ocenio da su konstruktivni. Upitan šta je najveći problem u pregovorima, Marković je odgovorio da nema problematičnih pitanja: "Sva pitanja biće rešena u pregovorima".
 
Premijerka je sinoć u Skupštini grada Kragujevca više od dva sata razgovarala sa predstavnicima štrajkača. Na tom sastanku dogovoreno je da danas u vladi počnu pregovori sa poslodavcem, a da se radnici vrate u pogon.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija