Spremite se za pametne biciklove

Aplikacije koje prate broj pređenih kilometara, brzinu i vreme dok vozimo bicikl nisu neka novotarija, ali uređaj "SmartHalo" će zauvek promeniti ovaj vid rekreacije.
Zahvaljujući ovom uređaju bicikl postaje pametan. "SmartHalo" na jednostavan način signalizuje gde treba da se skrene i kojim putem ići kako bi se stiglo do željenog cilja. Uređaj se postavlja na volan bicikla, a sa mobilnim telefonom se povezuje preko blututa, kako bi navodio vozača. 
 
Pred skretanje "SmartHalo" pali belu ili zelenu boju, u zavisnosti od strane na koju treba skrenuti. Ukoliko se ode u pogrešnom smeru, uređaj će svetliti crvenom bojom ka smeru prema kojem se treba vratiti.
 
Aplikacija na smartfonu će pomoću "SmartHalo-a" pratiti klasične podatke o statisci vožnje, prosečnoj brzini, kilometraži koja je pređena, ali i o tome koliko se kalorija potroši tokom vožnje.
 
"SmartHalo" sadrži i alarm koji čuva bicikl od krađe, a proizvođači tvrde da baterija uređaja može trajati i do tri nedelje. Ovaj uređaj će se na tržištu pojaviti u maju 2016. godine, a koštaće 149 dolara.
 
Autor: Nezavisne
  • B

    06.01.2016 15:55
    Bravo. I za to vreme će nam mobilni celo vreme zračiti naše telo zahvaljujući aktivnom blututu na mobilnom. Zdravo nema šta, ili bolje reći zbogom pameti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija