Slušalice sa dijamantima od 200.000 dolara

Najskuplje slušalice na svetu nisu i najbolje, ali su svakako onaj tip elektronike za kojim će se svi okretati.

Naravno, ukoliko imate 100.000 dolara viška.

Kako piše Mashable čiji je novinar prošetao ovogodišnjim CES-om u Las Vegasu, dijamantske slušalice proizvođača Onkyo su prvenstveno modni detalj, zapravo izuzetno skup modni detalj, pa tek onda komad elektronike. Ukrašene su 20-karatnim dijamantima, a u zavisnosti koliko "kamenčića" na uređaju ima, toliko mu cena može skočiti, pa tako jedan par slušalica Onkyo može koštati od 80.000 dolara do 200.000 dolara.

Dijamanti su poređani što po slušalicama, što po kablovima, pa i po daljinskom upravljaču. Predstavnik kompanije je čak rekao kako specifikacije slušalica, ono što ih čini kvalitetnim ili ne, zapravo uopšte nisu bitne. Verovatno je i u pravu kada je u pitanju ovakav proizvod.

Ipak, dok slušalice svakako nisu napravljene za audiofile željne besprekornog zvuka, Mashable naglašava kako kvalitet uopšte nije loš i da je reč o vrlo dobrim slušalicama.

Da li vrede toliko novca, ta odluka svakako ostaje na potencijalnom kupcu.

Poređenja radi, audiofilski Sennheiser HE 1 verovatno su najbolje slušalice na planeti, a vaše mogu biti za "svega" 55.000 dolara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija