Osmislio aplikaciju koja uznemirava dok ne odgovorite na poruku

Na internetu je dostupna nova aplikacija, koja predstavlja pravu radost za roditelje.
ReplyASAP preuzima "kontrolu" nad ekranom mobilnog telefona i pokreće alarm koji se ne zaustavlja sve dok dete ne odgovori na poziv ili poruku.
 
Autor aplikacije Nik Herbert iz Londona, otac 13-godinjeg dečaka, objašnjava da je bio "frustriran postojećim aplikacijama za slanje poruka", pa je kreirao sopstvenu - kako bi bio siguran da će mu sin odgovoriti, prenosi N1.
 
ReplyASAP "muči" onoga kome je poruka upućena sve dok ne odgovori – blokira sistem telefona i drži alarm aktivnim sve dok onaj ko je uputio poziv ne dobije odgovor.
 
Ignorisanje poziva ili poruka roditelja tako postaje nemoguće. Aplikacija omogućava i obaveštenje o tome da li je poruka pročitana.
 
Herbert kaže da je tokom osam meseci rada na ovoj aplikaciji, konsultivao sina Bena po pitanju dizajna i ideje. Ben je, makar kako kaže Herbert, razumeo da je ReplyASAP "korisna alatka".
 
Ova apllikacija prilagođena je i za starije korisnike, one koji na telefonu deaktiviraju zvuk, ili uređaj ne drže uvek uz sebe, piše Republika.
 
ReplyASAP je dostupan na platformi Play store, samo u Velikoj Britaniji, a za sada funkcioniše samo na androidima. Mladi Ben ima iPhone, ali njegov otac radi na rešavanju i tog problema.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija