Najviše veruju Rusiji, ali bi radije živeli u EU i SAD

Prema mišljenju građana Srbije, Rusija je država kojoj je najvažnija dobrobit naše zemlje. U dobre namere članica EU veruje 21 odsto, a SAD-a osam odsto ispitanika, rezultat je novembarskog istraživanja javnog mnjenja agencije "Faktor plus".

Gotovo polovina građana, 47 odsto, smatra da Srbija ne može biti meta terorističkih napada, rezultat je danas predstavljenog novembarskog istraživanja javnog mnjenja agencije "Faktor plus".

Da su teroristički napadi u Srbiji mogući veruje 21 odsto građana, a 32 odsto nema jasan stav o tome. Pošto ne oseća strah od terorističkih napada, većina građana, 67 odsto, smatra da ne treba odvajati veća budžetska sredstva za borbu protiv terorizma.

Većina ispitanika, 31 odsto, smatra da Srbija treba da brani svoju zemlju i da će tako pomoći borbi protiv terorizma. Srbija treba da pomogne obaveštajnim radom, ali ne i slanjem vojnika, stav je 26 odsto anketiranih.

Ispitanici misle da je Rusija zemlja kojoj je najvažnija dobrobit građana Srbije. U dobre namere članica EU veruje 21 odsto, a SAD-a osam odsto ispitanika.

Ipak, najviše anketiranih, 43 odsto, volelo bi da živi i radi u nekoj od članica EU, Amerika bi bila izbor 23 odsto, a Ruska Federacija 11 odsto građana. Ukoliko bi radili u stranoj kompaniji, najviše građana, 37 odsto, volelo bi da vlasnik njihove firme bude iz Nemačke, 24 odsto građana bi želelo da radi u američkim firmama, a 21 odsto u ruskim kompanijama.

Istraživanje agencije Faktor plus obavljeno je od 24. do 30. novembra, na uzorku od 1.200 ispitnika.

  • 01.12.2015 19:04
    Ko to veruje Rusiji??? Taj nikada nije bio u Rusiji. Ko god je bio, nahebao tamo. Zato ima na milone Srba u Americi i u EU, a ne u Rusiji.
  • srb

    01.12.2015 17:41
    Ja bi najradije ziveo na grckom ostrvu a oni su u EU samo na papiru zato se ne palite separatisti kako su ovde svi potajno za ameriku!
  • mile novosadjanin

    01.12.2015 17:30
    sizofrenija?
    @ carls tejlor...rusija jeste glasala protiv britanske rezolucije o srebrenici, rusija jeste glasala protiv uclanjenja kosova u unesco.
    Njihov predsednik je javno izjavio da je "kosovska drzavnost" rezultat dvostrukih arsina i nepravde koja je nametnuta.Dovoljno, cak da nista nikad ne urade samo da nas ne diraju je dovoljno.Dakle ipak jesu uradili nesto za srbiju.rusija je velesila i ima ruske interese a ne srpske tako da mi moramo uraditi za sebe nesto a ne cekati rusiju ili ameriku.uglavnom ne siri neistinu da nisu nista uradili plus napoleon i hitler su hteli da lece rusofobiju pa su bili skraceni za glavu obojica!

    @;/ i da svi su protiv fasizma i nacizma a voze nemacka kola?svi su protiv bombardovanja srbije a nose americke zastave na majicama?
    sta saD?ne mozes tako gledati na stvari...nije zivot paradajz corba pa da je sve bas crnobelo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.