SNS podržao Anu Brnabić

Srpska napredna stranka jednoglasno je podržala odluku predsednika Aleksandra Vučića da Ana Brnabić bude nova premijerka, saopštila je potpredsednica naprednjaka Marija Obradović posle konsultacija poslanika SNS-a sa Vučićem u sedištu stranke.
Prema rečima Obradović, iako je bilo različitih stavova u dijalogu Vučića i poslanika te stranke, svih 100 poslanika je jednoglasno podržalo njegov predlog. Ona je dodala da će u Skupštini Srbije do kraja nedelje početi rasprava o formiranju nove vlade.
 
Marija Obradović je navela i da će do četvrtka biti nastavljeni razgovori s koalicionim partnerima na tu temu da bi se videlo da li će biti dovoljno poslanika koji će podržati izbor Ane Brnabić, te da predstoji težak posao "da prebrojimo ima li u Skupštini više od 125 glasova za".
 
"Ukoliko toga ne bude bilo, idemo na nove izbore. Niko od nas nije oduševljen time ali jednostavno ne možemo neke stvari uraditi na silu", rekla je ona.
 
Predsednik države i lider naprednjaka Aleksandar Vučić je, po izlasku sa konsultacija, izjavio da "nije bilo lako, ali da veruje da će sve biti u redu".
 
Podsetimo, mediji su prethodnih dana objavljivali da naprednjaci nisu jedinstveni i da je skupštinska većina za izbor Brnabić upitna.
  • Мунгос

    20.06.2017 01:45
    Штета што се на скупштини не гласа дизањем руку, а фотографи да сликају.
    @ Frau Baba,
    КамуфЛАЖА ти је врло транспарентна. Могла си лепше да подржиш Ану Бурн. Ако сам те ја прочитао, веруј да је логично и нормално да су те сви остали прочитали.
    @ DonJuan, „To je sekta, bolesna i opasna,….“
    Нису они секта, они су чланови секте. Управа секте је негде северозападно од Новог Сада. Отприлике, негде близу једне недовршене куле која неодољиво подсећа на Вавилонску кулу.
    Ти зидари куле увек некако много погреше, тако да таман да је заврше, неке виле је ноћу поруше. Задњи пут је била скоро комплет готова, кад оно испред једног града Стаљинграда се јавио замор материјала, па оде мас у пропас.
    @ Badza,
    Ценим твоја достигнућа у коментару. Бабо је наредио да СНС подржи Ану, наређење – извршење.
    Сада треба да направиш још један мали напор, да укапираш Ко је бабов Бабо односно ко је бабу наредио.
    Потруди се, ти то можеш.
  • VladaN

    19.06.2017 23:29
    SNS banda se...
    ..raspada. Koliko košta ta "snažna podrška"? A i Vučić bi mogao više da prestane da izigrava budalu (nažalost nema lepšeg i primerenijeg izraza). On je sada preCednik i nema šta da određuje premijera. Pita gospođicu da li ima ili nema većinu? Postupak se zna. A ovako je pokazao kakvu nesposobnu družinu predvodi kada nema ni jednog iole normalnog saradnika iz stranke da predloži za ovu protokolarnu funkciju. Sve ih je ponizio a sebe je još jednom prikazao u pravom svetlu, svetlu narcisoidnog paranoika.
  • Perica

    19.06.2017 21:12
    ######
    Nikolića se rešio!Sa nožem u leđima!
    U stranci nema niko dovoljno Pametan da vodi Stranku!?
    U stranci nema niko dovoljno Pametan da vodi Vladu!?
    U stranci Imaju samo dovoljno Snage da budu Poslušni!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.