Škola u Nišu uvodi obavezne uniforme za nastavnike

Osnovna škola "Radoje Domanović" u Nišu od sutra uvodi obavezne uniforme za predavače.
Škola u Nišu uvodi obavezne uniforme za nastavnike
Foto: 021.rs
Tako će nastavnice u školi nositi teget mantile sa karnerima na rukavima i crvenim broševima, a nastavnici teget mantile. Sve uniforme imaće amblem škole koji su dizajnirali učenici.
 
Direktorka škole Dušica Tričković navela je da su se zaposleni u toj školi prvi u Nišu odlučili na uvođenje uniformi kako bi dali primer učenicima. 
 
"Roditelji su dali saglasnost da učenici naše škole nose uniforme, ali ih još nismo uveli jer postoji otpor među decom. Na ovaj način verujem da ćemo biti primer učenicima i da će prihvatiti uniforme", izjavila je Tričković. 
 
Ona je rekla da su nastavnici sami platili izradu uniforme i to 1.200 dinara po jednoj uniformi. 
 
"Firma iz Niša kod koje smo naručili mantile izašla nam je u susret i naplatila samo šivenje i materijal, pošto je vlasniku bio simpatičan naš gest i to što se radi o uniformama za nastavnike", rekla je Tričković. 
 
Prema njenim rečima, u planu je da do 1. septembra uniforme budu uvedene i za učenike, za početak možda ne svih razreda, ali sigurno prvog i osmog razreda. 
 
Tričković je rekla da će pored uniformi sutra predstaviti i zonu bez telefona, odnosno škola "Radoje Domanović" biće škola u kojoj mobilne telefone neće moći da koriste ni učenici ni zaposleni, ali ni roditelji. 
 
Školi "Radoje Domanović" ove godine pripala je Svetosavska nagrada koju dodeljuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. 
 
Školske uniforme u u Nišu za sada je uvela još jedino škola "Ivo Andrić" i to za đake prvog razreda.
 
Zašto uvođenje đačkih uniformi ide sporo možete pročitati OVDE.
  • Zoran

    20.02.2018 17:24
    Vodja
    Dok se svuda na progresivnom Zapadu ukidaju uniforme, Balkan u Nisu ostaje primitivni Balkan! Ironija je da se bas “Vodja” pojavio u osnovnoj skoli koja se zove Radoje Domanović!
  • Мунгос

    20.02.2018 15:44
    Глупост не може добити широке размере. Наша држава је исувише мала.
  • OPET JA

    20.02.2018 15:20
    bravo
    Posto nastavnice dolaze skoro gole na casove bio je red i da ne skrate mantil ispod kolena

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.