VIDEO: Devojka provela 10 sati na drvetu da ga sačuva od seče

Oko 160 stabala posečeno je tokom jučerašnjeg dana u park šumi "Borići" na Petlovom brdu u Beogradu kako bi na ovom mestu počela izgradnja Petlje Petlovo brdo, kao sastavnog dela Obilaznice oko Beograda.
Nekoliko desetina građana je protestovalo, ali su bili nemoćni da bilo šta učine pošto je radove obezbeđivalo i više policajaca.
 
U centru pažnje bila je jedna devojka iz Subotice koja se iz protesta popela na drvo i na njemu provela skoro deset sati. 
 
"Ona se popela na drvo u ranu zoru, pre nego što smo mi svi stigli", objasnio je za N1 Dejan Jovanović iz UG "Petlovo brdo".
 
 
N1 (screenshot)
Inače, u "Putevima Srbije" su za N1 istakli da su neka stabla i "pošteđena" seče.
 
"Naglašavamo da smo sačuvali više od 1.500 stabala, čime je preko 90 odsto park-šume "Borići" ostalo isto kao što je i bilo. Putevi Srbije, kao društveno odgovorno preduzeće predvidelo je intenzivno pošumljavanje preostalog dela park šume "Borići" uz izgradnju dečijeg igrališta i zida za zaštitu od buke", naveli su u ovom javnom preduzeću.
 
Devojka koja je štitila stablo je posle 10 sati sa drveta sišla. Policija je najavila da protiv nje mora da piše prijave, a navodno joj je prećeno i da će biti privedena u psihijatrijsku kliniku.
 
Ipak, kako navodi N1, devojka je uz pomoć meštana policiji utekla.
 
Podsetimo, u Novom Sadu je u toku prikupljanje peticije protiv plana da se na Limanima izgrade javne garaže na račun zelenih površina.
 
  • Мунгос

    24.05.2018 17:28
    Колико је полицајаца, као да је нека парада поноса.
    Иначе, ова пријатна девојка не мора да се уда баш у Србистану. Можда би могла да потражи некога у Кроасану, тамо се боље живи.
  • AV

    24.05.2018 14:09
    AV AV
    @Gladius et anus

    Pratimotveojekomentare na razne teme.
    Lepo ti ime a i komentari.
    JOJ
  • Tuzna jela

    24.05.2018 13:53
    Bravo za devojku i mestane, kad bi nas vise bilo takvih...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.