Tadić: Kandidatura do kraja godine

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u Briselu da Srbija može da dobije status kandidata za EU do kraja godine i potom započne pregovore.

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u Briselu da Srbija može da dobije status kandidata za EU do kraja godine i potom započne pregovore.

Ovo bi bio nepovratan put ka članstvu u Uniji, koje bi značilo sigurnost i bolji život za građane, kaže Tadić.

Posle serije susreta sa zvaničnicima EU, Tadić je novinarima rekao da su "svi veoma zadovoljni postignutim" u Srbiji, kao i početkom dijaloga Beograda i Prištine.

Tadić je susrete na marginama Briselskog foruma započeo u petak, sastankom sa predsednikom Saveta EU Hermanom van Rompejom, a danas je razgovarao sa šeficom evropske diplomatije Ketrin Ešton, predsednikom Evropskog parlamenta Jeržijem Buzekom i evropskim komesarom za proširenje Štefanom Fileom - s kojim je razgovarao više od sat.

"Razgovori su bili dobri i smatram da Srbija ima velike šanse da ispuni sve ono što je predviđeno Akcionim planom", istakao je Tadić, navodeći da je za uspeh tog procesa potrebno da se do kraja juna usvoji set zakona.

Predsednik je naglasio da su potrebne suštinske promene, a da je posebna pažnja posvećena reformi pravosuđa, političkog sistema i blanko ostavki.
  • 27.03.2011 10:41
    1
    Naravno da MOZE biti kandidat, samo sto NECE, predsednik Tadic da tako bude
  • 27.03.2011 07:15
    Koja lakrdija od drzave...opozicija prvo protestvuje da bi bili vanredni izbori, onda ta ista opozicija kaze nema protesta do kraja godine dok se ne dobije status kandidata, onda opet najavljuju proteste ...potom Vesna Dezer kaze "... NEMA nista od kanidature ove godine..", zatim predsednik kaze, IMA kandidature...
    Ajd dogovorite se vec jednom, i ne iznosite svoja misljenja kako vam odgovara, budite bar kao letnje RACUNJANJA vremena, bar ce se nesto odraditi i tacnije je
  • deja vu

    26.03.2011 20:15
    http://www.youtube.com/watch?v=fqURiDU1-5Y

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija