Dačić: Podela Kosova jedino rešenje

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je da je podela Kosova jedino realno rešenje.
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je da je podela Kosova jedino realno rešenje.

"To je moje mišljenje, iako se to ne sviđa ni Beogradu ni Prištini. Međutim ja sam političar realista i ne vidim drugo rešenje", kaže Dačić.

"Mislim da je jedino realno rešenje da tamo gde žive Srbi ostanu u Srbiji, a da se drugi deo gde žive Abanci odvoji. Samo to je realan način koji nas može dovesti do brzog rešenja", rekao je Dačić u intervju za dnevnik "Zeri".

"Ostala rešenja su gubitak vremena i treba da prođu godine i decenije u pokušajima da rešimo mala pitanja", dodaje Dačić.

Dačić je podsetio da pitanje nezavisnosti Kosova nije "zatvoreno i da Kosovo nisu priznale sve zemalje".

"Ako želite da budete deo EU-a treba da imate i saglasnost Srbije, ali ovako kako smo počeli nećemo imati rešenja još narednih 20 godina", rekao je Dačić.

Dačić je ocenio da je dobro što je dijalog između Beograda i Prištine počeo ali je naveo "da je veoma teško da se nađu rešenja koja će biti prihvatljiva i za Srbe i za Albance".

"Da je to lako, do sada bismo imali rezultate", rekao je Dačić.
  • 19.05.2011 15:50
    "sluge"
    Dušan
    Dokle više mržnja i podele!? MI i ONI! Koji smo to pa MI, a ko su ONI? Ko to misli da bi NAM bilo bolje u nekoj novoj UGARSKOJ!? Da opet budemo tuđe sluge na našoj zemlji?
    ------------------------------------------------

    Ako koga boli dali čemo biti kao samostalni nekome sluga, zašto ga sad ne boli jer smo sluge Srbije.

    Bilu su i Hrvatui i Slovenci separatisti pa se ih tuklo kad su išli svom putem. Posle 20 g. zna se zašto su izašli, tek sada kada ne mogu izkorištavati Srbije povečali su standar svojeg naroda za par puta, a Srbija i napred živi na teret Vojvodine, koju je napravila čak i nerazvijenu. Pa sad kad nam je tog dosta o ni nam separatisti, pa dobro i to 100% drži ali drži i 400% da nas oni koriste to je % koliko je Slovenski BDP veči od napšeg.

    Da se nebi razumjela naopako, ništa loše o normalnim Srbima iz Vojvodine jer i oni dele našu sudbinu.




  • Scotch Bonnet

    16.05.2011 13:45
    Narod je narod
    Ne smetaju meni razne baje, ortaci i ostali sto su doseljeni na nas Vojvodjanski prostor. Taj narod je na ovim prostorima zbog politicke manipulacije i oni su tu kao glavno glasacko telo raznih partija i donekle cuvari Beograda. Sa njima je lako jer su i sami zrtve svoje naivnosti, druga i treca generacija bi se izjasnjavali kao Vojvodjani da je granica tamo gde je oduvek bila, a 5-a ili 6-a generacija bi bili gori republikanci od nas ;¬) Ko god dosao, dobro dosao samo mi nemojte nabijati sajkacu i fes na glavu i terati da nosim opanke. Mi Vojvodjani nikog ne maltretiramo zbog svoje razlicitosti. Zar ne?
  • mile

    16.05.2011 08:35
    Za Saleta i Lalu , pitanje
    Šta je sa Dunavom kao granicom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.