Tadić u četvrtak sa Barozom

Predsednik Srbije Boris Tadić sastaće se u četvrtak, 19. maja, sa predsednikom Evropske komisije Žozeom Manuelom Barozom, saopštila je danas Pres služba predsednika.

Predsednik Srbije Boris Tadić sastaće se u četvrtak, 19. maja, sa predsednikom Evropske komisije Žozeom Manuelom Barozom, saopštila je danas Pres služba predsednika.

Predsednik EK u Beograd stiže zajedno sa komesarom za proširenje Štefanom Fileom, rečeno je u Barozovom kabinetu. Njihova poseta deo je turneje po Zapadnom Balkanu sa ciljem da se državama Jugoistočne Evrope potvrdi odlučnost Unije da nastavi proširenje.

Dvojica visokih evropskih zvaničnika obišli su već početkom aprila Zagreb, Sarajevo, Podgoricu i Skoplje, a sada bi, pored Beograda, trebalo da posete Prištinu i Tiranu. Evropski komesar za proširenje je uoči posete Beogradu rekao da je "Srbija napravila veliki napredak" ka dobijanju statusa kandidata za članstvo u Uniji, ali i da "partneri u Srbiji znaju šta je domaći zadatak i znaju da treba da ubrzaju sa radom".

  • 18.05.2011 12:04
    PET MILIONA EVRA /5/ e toliko vrede svi izgubljeni zivoti, sva raseljena lica,sve razruseno posle prolaska Seseljovih paravojnih snaga....

  • deželan

    17.05.2011 17:03
    Uspehi Srbije
    Što je postigla Srbska politika u zadne 20 g. ?

    BDP Slovenije 18.367€, Hrvatska 10.143€, Srbija 4.376€

    Prosečna plača Slovenija 935€, Hrvatska 724€, Srbija 340€

    Bezposleni Slovenija 11,8%, Hrvatska 17,6%, Srbija 20,%

    To je put Slovenije i Hrvatske a da nisu imali ni mogučnosti izkorištavati Srbiju, kako se to nekad govorilo, da se svi omede na račun Srbije.

    Srbija ide ipak svojem putem samo što ima manji okrug rada pa je postikla da ima Vojvodina tek 95,2% BDP Srbije a prosečna plača Srbija 340€, Vojvodina 295€.

    To je pragmatičko gledanje a ne Srbo emocionalno. Jer Srbske nacionaliste je potpuno razumjeti zašto brane sadašnje stanje i zašto ne dozvole Vojvodini svoj put. Razumno a nehumano i za 21 vek prljavo pa i za Srbske državljane u Vojvodini.

    Bolje da se ne setimo kakva je bila Vojvodina kad se udružila sa Srbijom, tada je imala BDP malo manji od Slovenije a veči od Hrvatske. Kad bi Vojvodina imala slobodu od Srbije znači normalne mogučnosti njen BDP bi bio cca 14.255 € a prosečna plača 830€.

    Ti ekonomski odnosi lepo se preslikavaju i u ostalih društvenih odnosih, za koje Srbi ne mare , jer imaju puno posla sa Republikom Srbskom i pravima Srba tamo.

    Po svemu tome Barozu bit če jasno, šta je "Srbska stvar" i zašto je Ratko Mladič za Srbe "heroj"
  • deželan

    17.05.2011 14:21
    pitanja
    A šta če reči Tadić ako ga Baroza pita za avtonomnost Vojvodine....pa verovatno če pominjati da Republika Srbska mora biti deo Srbije, pa i Kosovo a Vojvodina a e uf ! nemoj da zovem Putina !!

    lp

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija