Beku zabranjeno raspolaganje Lukom Beograd

Viši sud u Beogradu doneo je privremenu meru kojom se preduzeću "Vorldfin" zabranjuje raspolaganje, opterećenje i otuđenje nepokretnosti na kojima se nalazi "Luka Beograd" do okončanja sudskog spora između tog preduzeća i grada Beograda, izjavila je portparolka suda Dušica Ristić.

Viši sud u Beogradu doneo je privremenu meru kojom se preduzeću "Vorldfin" zabranjuje raspolaganje, opterećenje i otuđenje nepokretnosti na kojima se nalazi "Luka Beograd" do okončanja sudskog spora između tog preduzeća i grada Beograda, izjavila je portparolka suda Dušica Ristić.

Ona je precizirala da je rešenje, kojim je određena pomenuta mera, doneto 16. maja i da stranke u postupku imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u roku od 15 dana pošto prime rešenje. Mera je predviđena da traje do okončanja sudskog postupka, koji je pokrenut po tužbi za utvrđenje vlasništva koju je protiv Luke Beograd podneo grad Beograd, navela je Ristić.

Ona je dodala da je pripremno ročište u tom sporu zakazano za 29. jun pred Višim sudom u Beogradu. Apelacioni sud u Beogradu sredinom aprila je ukinuo rešenje Višeg suda sa istom odlukom i naložio ponovno odlučivanje.

Vlasnik preduzeća "Vorlfin" je Milan Beko protiv koga je, zbog sumnje u legalnost kupovine Luke Beograd, Savet za borbu protiv korupcije podneo krivičnu prijavu Republičkom tužilaštvu.

  • Ivana

    19.05.2011 20:45
    Ma jel'?
    Ovo je sramota ceo DS se bacio da otme Luku Beograd i pored toga što po papirima ona nije gradska, ali njima to ne smeta, već četiri puta ruše odluku suda koja im nije po volji, šireći priče u javnosti koje ne stoje u dokumentaciji, pa se ni sudije ne usuđuju da presude u korist Grada Beograda. Ovaj Beko je smradina, ali na žalost ovde je sve čisto, po papirima, sviđalo se to meni ili ne. Sramno je kako DS uz zdušnu podršku nedodirljive RTV B92 širi laži o Milanu Beku, a u napred se kroz prorežimske medije napada taj isti lik ako samo i pomisli da tuži nekog od onih koji ga orkestrirano kleveću. Verica Barać nikada ne izlazi u javnost sa Srđanom Šaperom, ili Draganom Đilasom i njihovim stotinama miliona evra koje su POŠTENO na monopolu zaradili, jer su isti partner i pajtosi Borisa Tadića, a i obezbeđuju putem reklama ogromne pare RTV B92 (neka ova medijska kuća objavi javnosti spisak onih koji se kod nje reklamiraju)!!! Preko 99%, tog spiska čine državne firme, javna i javno-komunalna preduzeća!
  • mile

    19.05.2011 12:20
    Beko
    A šta je sa Vojvođanskom imovinom.Ko nju štiti.
  • Georg

    19.05.2011 12:05
    Nije dovoljno potplatio sudije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.