Vlada kupila limuzine za strane delagacije

Strane delegacije voziće se kroz Srbiju ubuduće u novim limuzinama.
Strane delegacije voziće se kroz Srbiju ubuduće u novim limuzinama. Naša država kupila je 19 automobila u ukupnoj vrednosti od 321.000 evra za prevoz učesnika Parlamentarne skupštine OEBS, koja se održava od 6. do 10. jula u Beogradu, pišu Novosti. U Vladinoj Upravi za zajedničke poslove potvrđeno nam je da su u postupku javne nabavke kupljeni svi automobili srednje klase, marke "škoda superb 1,8 TSI", za koje je, bez PDV, izdvojeno 32.110.000 dinara.

Srpski ministri, koji se voze u automobilima prosečno starim osam godina, neće imati previše vajde od nove nabavke. Jer, posle završetka Parlamentarne skupštine, škode će u garažama uglavnom da čekaju nove goste iz inostranstva. - Posle Skupštine OEBS, vozila će se koristiti za prevoz stranih delegacija, kao i za zamenu 33 automobila Uprave koja moraju da budu rashodovana - objašnjeno je u Vladinoj službi. Ova nabavka automobila bila je neophodna, jer dosadašnji vozni park države ne bi mogao da opsluži više od 250 članova Parlamentarne skupštine iz više od 50 svetskih zemalja koji se iduće nedelje očekuju u Beogradu.

Prošle godine, Uprava je kupila 14 "škoda superb", i u njima se voze srpski ministri. Premijer Mirko Cvetković koristi dva blindirana BMV stara devet i deset godina. Ministri Predrag Marković, Milan Marković i Nebojša Ćirić na posao dolaze svojim automobilima, a službene limuzine koriste samo poslovno i kad protokol to nalaže.


  • Aca

    23.07.2011 17:55
    katastrofa
    Za pet dana koriscenja kupili 19 automobila. Jeste li mozda culi za renta-car! Imate samo gram mozga vise od kokoske, taman toliko da ne *erete po kuci!
  • Geysha

    01.07.2011 10:24
    Neopisivo me je "obradovala" ova vest ! Kako ih nije sramota !?
  • sneza

    01.07.2011 10:12
    Za ne poverovati!??''!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.