Vlast bi da zadrži uticaj nad medijima

Vlada Srbije ima nameru da usvoji potpuno novi tekst medijske strategije sa težnjom da zadrži već postojeće mehanizme uticaja države na medije, rekao je predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Vukašin Obradović.

Vlada Srbije ima nameru da usvoji potpuno novi tekst medijske strategije sa težnjom da zadrži već postojeće mehanizme uticaja države na medije, rekao je predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Vukašin Obradović.

"Medijska udruženja brine mogućnost da Vlada, prema vrlo pouzdanim informacijama, ima nameru da usvoji potpuno novi tekst medijske strategije u odnosu na Nacrt koji su sastavili predstavnici profesionalnih udruženja, sa težnjom da zadrži već postojeće mehanizme uticaja države, odnosno vlasti i nekih interesnih lobi grupa na medije", rekao je Obradović.

Obradović je rekao da to praktično znači dezavuisanje osnovnih postavki iz postojećeg Nacrta medijske strategije, kao što su povlačenje države iz vlasništva u medijima, nastavak privatizacije, transparentnost vlasništva, kontrola nedozvoljene koncentracije, finansiranje javnog interesa umesto subvencija.

  • Slusalac

    29.07.2011 09:01
    Blago svakoj vlasti koja ima NUNS,UNS i slicna kontrolisana novinarska udruzenja .Pomenuta udruzenja sluze da daju godisnje dva-tri saopstenja i oglase se povodom godisnjice smrti nastradalih novinara. Uostalom udruzenja i sindikati su pod kontrolom "drzave" kao i sve ostalo sto bi trebalo da bude slobodno i nezavisno.
  • dr Kimi

    29.07.2011 07:45
    "predstavnici profesionalnih udruženja" tipa rade veljanovski ???? ajte molim Vas ... sve jaki stručnjaci sa završenim fakultetima društvene odbrane i samozaštite...u ovoj državi su takvi experti, nezavisni experti, konsultanti nezavisni strušnajci uništili privredu a sada je ne radu medijska sfera

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.