Overa knjižice samo uz izabranog lekara

Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite saopštio je da su izmene Zakona o zdravstvenom osiguranju vezano za definisanje uslova za overu zdravstvenih knjižica stvorile teškoće osiguranicima u overi zdravstvenih knjižica.

Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite saopštio je da su izmene Zakona o zdravstvenom osiguranju vezano za definisanje uslova za overu zdravstvenih knjižica stvorile teškoće osiguranicima u overi zdravstvenih knjižica.

Izmenom Zakona o zdravstvenom osiguranju definisana su dva uslova za overu zdravstvenih knjižica - prvi je da je poslodavac, čak i ako ima zaostale neizmirene obaveze, započeo i nastavio uplatu doprinosa za zdravstvo, a drugi je da se pacijent opredelio za izabranog lekara.

Granski sindikat zdravstva smatra da se drugim uslovom građani ucenjuju, dodatno maltretiraju, uslovljavaju i primoravaju da se opredeljuju za državne ustanove, čime im se sužava mogućnost izbora i način lečenja.

Ovi postupci, kako ocenjuje sindikat, dovešće do nemogućnosti lečenja za one zaposlene koji rade van svog mesta boravka zato što se opredeljenje može vršiti samo po mestu stanovanja. Ovaj sindikat skreće pažnju Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje da prilikom donošenja zakonskih izmena učini dostupnijim i efikasnijim zdravstvene usluge korisnicima.

  • 27.09.2011 06:20
    ns
    A Tomica izabrao Nemačkog lekara.
  • ns

    27.09.2011 05:46
    kretenski je uopšte da firma mora da mi plaća zdravstveno osiguranje ako ja neću jer se ionako u retkim prilikama bolesti lečim kod privatnog lekara, znači ne koristim ama ništa od usluga koje se u moje ime plaćaju i smanjuju mi automatski platu, zašto se time ne pozabave nadležna gospoda i novinari malko ima jako puno ljudi koji isto rade!?!?!?
  • 314pezos

    27.09.2011 05:37
    Juče sam overavao knjižicu i nije me niko upitao o izboru lekara prilikom overe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.