Popisano skoro 7 miliona građana

Za 10 dana u Srbiji je popisano oko 6.850.000 građana i 2.950.000 stanova, rekla je načelnica Odeljenja za popis stanovništva Snežana Lakčević.

Za 10 dana u Srbiji je popisano oko 6.850.000 građana i 2.950.000 stanova, rekla je načelnica Odeljenja za popis stanovništva Snežana Lakčević.ž

Lakčevićeva je objasnila da se popis završava, kako je planirano, 15. oktobra, a da će se naredna tri dana od tog datuma obavljati dodatno popisivanje, takođe planirano, za one građane koji iz nekog razloga nisu popisani.

Tokom ta tri dana, rekla je Lakčevićeva, građani će moći da odu do popisnih komisija u gradu u kome žive i da završe posao. Predviđene su i mobilne ekipe koje će, na zahtev građana, dolaziti kod njih u zakazano vreme.

Ona je objasnila da je trodnevni rok za dodatno popisivanje planiran još tokom leta i sadržan je u organizacionom uputstvu koje se može pronaći i na sajtu Republičkog zavoda za statistiku.

"Dakle, popis se ne produžava, on traje kako je planirano, do 15. oktobra, a naredna tri dana biće obavljano dodatno popisivanje za građane koji su, možda, bili na poslu, na godišnjem odmoru, u njivi ili su prosto imali strah da prime popisivača u kuću", rekla je Lakčevićeva.

  • ns

    12.10.2011 05:57
    Porez
    2.950.000 kuća za oporezivanje. Eto Žutoj bratiji još para.
  • 11.10.2011 20:37
    A ja samo znam nekolicinu punoletni osoba koje ne zive vise u Srbiji, da li su i oni uracnati u tih 7 mil.
    cini mi se da je cifra nogo velika,
    demografi pricaju pad broja stanovnistva popisivaci opet nesto drugo prikazuju
    sve je to sumljiva rabota od strane drzave

    a da jos malo pa ce Srbija imati celih 10 miliona stanovnika, 50% o nekadasnje yu
  • kako da ne

    11.10.2011 20:01
    Ma skoro 700 milona...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.