Sporazum sa Emiratima u februaru

Tokom meseca biće potpisan ugovor sa kompanijom Al Dahra, a već na proleće bi u Srbija mogla da stigne i prva banka iz Emirata, najavljuje ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.

Tokom meseca biće potpisan ugovor sa kompanijom Al Dahra, a već na proleće bi u Srbija mogla da stigne i prva banka iz Emirata, najavljuje ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.

On je izjavio da će tokom ovog meseca biti potpisan međudržavni sporazum Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata u brojnim oblastima, koji će biti i pravni osnov za ugovor sa kompanijom Al Dahra.

Dinkić je posle sastanka sa delegacijom te kompanije rekao da je cilj da ugovor bude zaključen tokom marta, kada će biti osnovano i zajedničko preduzeće u kome će Srbija imati 20 odsto vlasništva.

Naveo je i da kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata namerava da u Srbiji izgradi pet fabrika za preradu hrane. Al Dahra je zainteresovana i za luku Pančevo, i oko 40 hektara državnog zemljišta u tom gradu trebalo bi da bude stavljeno u funkciju izgradnje nove luke.

  • mile V*

    01.02.2013 14:58
    dinkić
    satrape Vojvođanski,doćiće dan kad ćemo te proglasiti za PERSONU non GRATA u Vojvodini,uz konsekvence koje uz to idu.Počev od onih 1000 evra pa nadalje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.