Komandant Žandarmerije: Uhapsiću i brata ako je kriv

Komandant Žandarmerije Bratislav Dikić izjavio je da nije bio obavešten da se protiv njegovog brata i još trojice pripadnika te policijske jedinice u Nišu vodi istraga zbog sumnje da su umešani u nezakonite radnje.

Komandant Žandarmerije Bratislav Dikić izjavio je da nije bio obavešten da se protiv njegovog brata i još trojice pripadnika te policijske jedinice u Nišu vodi istraga zbog sumnje da su umešani u nezakonite radnje.

"Bez obzira na to da li je to moj brat ili bilo koji drugi pripadnik Žandarmerije, oni su dužni da se pridržavaju zakona i ako su počinili krivično delo ja ću ih uhapsiti i privesti pravdi", rekao je Dikić za Politiku i naveo da on ne može da bude odgovoran za sve jer u Nišu postoji komandant odreda Žandarmerije.

"Kako ja mogu da budem odgovoran za sve? Ako je on kriv, on će odgovarati. Nema povlašćenih, nema ljudi iznad zakona, uhapsićemo svakoga ko je počinio krivično delo", rekao je Dikić.

Povodom napisa u nekim medijima da vrh MUP-a strahuje od moguće pobune Žandarmerije zbog istrage protiv njenih pripadnika, Dikić je rekao da ta jedinica obavlja zadatke profesionalno i u skladu sa zakonom i da ne sprema nikakvu pobunu.

"Odnosi u MUP-u su jasni, profesionalni, kolegijalni, ne može niko nikome da preti, svi moraju da izvršavaju svoje zadatke u skladu sa zakonom i da poštuju jedni druge. Pretnje i opasnosti od Žandarmerije nema ni za ljude u MUP-u ni za građane Srbije", rekao je on. Dikić je, takođe, negirao da postoji sukob između njega i direktora policije Milorada Veljovića.

  • Skylight

    14.03.2013 16:58
    Napoleon
    Više vredi vojska magaraca koju predvodi lav, nego vojska lavova koju predvodi magarac.
  • Karl Lagerbeer

    14.03.2013 11:05
    A u srbina, ordenje!
    Zamisljam ga kako ujutro samozaljubljen kaci svo to ordenje pred ogledalom balansirajuci na hoklici.
  • Vlada

    14.03.2013 11:03
    Kriminalac
    Kriminalac i nepismen lik! Ne hapsi on niti zandarmerija. Prica za naivne!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija