Igor Tuđman priznao razbojništvo

Unuk brata bivšeg predsednika Hrvatske Igor Tuđman nagodio se sa beogradskim tužilaštvom da za dve godine zatvora prizna krivicu za razbojništvo.
Unuk brata bivšeg predsednika Hrvatske Igor Tuđman nagodio se sa beogradskim tužilaštvom da za dve godine zatvora prizna krivicu za razbojništvo.

On je to razbojništvo počinio zimus na Vračaru, a njegova devojka Nataša Antolović (27) takođe je priznala krivicu za šest meseci zatvora.

Oboje su u pritvoru od 7. februara koji im je pre dva dana ponovo produžen odlukom suda, rekla je danas Tanjugu portparol Prvog osnovnog suda Ivana Ramić.

Igor Tuđman, koji je unuk rođenog brata pokojnog predsednika Hrvatske Franje Tuđmana, i Antolovićeva su uhapšeni tokom pokušaja bekstva u Hrvatsku, na granici u blizini Sombora, nakon što ih je prijavio jedan Vračarac da su da prevarili i opljačkali.

Ramić je rekla Tanjugu da je krivično vanpretresno veće suda potvrdilo sporazum o priznanju krivice između tužilaštva, Tuđmana i Antolovićeve. Na osnovu tog sporazuma tužilaštvo je juče podiglo optužnicu na osnovu koje će im sud izreći presudu shodno utvrđenoj nagodbi, objasnila je Ramićeva.

Shodno sporazumu o priznanju krivice Tuđman će biti osuđen na dve godine zatvora za rabojništvo, pošto je tužilaštvo odustalo od krivicnog dela falsifikovanje platne kartice. Antolovićeva je priznala razbojništvo za šest meseci zatvora.

Beogradski portal "Telegraf" u februaru je preneo da se Tuđman i Antolovićeva sumnjiče da su prevarili, uspavali i pokrali čoveka koji ih je prijavio policiji, a s kojim su se upoznali preko sajta za upoznavanje i s njim dogovorili "seks u troje".

U noći između 2. i 3 . februara došli su kod njega u stan koji se nalazi na Vračaru i vrlo brzo popili nekoliko alkoholnih pića, piše portal i navodi da su unuk Tuđmanovog brata i Antolovićeva iskoristili pogodan trenutak i sipali izvesnu supstancu žrtvi u čašu, posle čega je on pao u nesvest, ošamućen i omamljen.

Potom su iz stana uzeli telefon, laptop, ključeve od džipa i određenu svotu novca, a ukradenim džipom odvezli su se nadomak Novog Sada. Vozilo su dali jednom taksisti, a zauzvrat su tražili da ih odveze do granice s Hrvatskom, preneo je tada "Telegraf". Međutim, prevareni Beograđanin se u međuvremenu probudio, pozvao policiju i prijavio šta se dogodilo.

Protiv ovo dvoje razbojnika početkom aprila jedna beogradska firma takođe je podnela optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu, a predmet je od 8. maja u istrazi.

Igor Tuđman je spominjan u medijima sredinom prošle godine, jer je navodno bio nestao iz Novog Sada, kao i zbog skandala vezanog za prodaju njegovog "porno snimka" medijima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.