Ministar najavio oštru borbu protiv nasilja u školama

Ministar prosvete Tomislav Jovanović najavio je danas da će do srede, 25. septembra prosvetna inspekcija podneti kompletan izveštaj o incidentu u kojem je pretučen učenik prvog razreda osnovne škole u Aranđelovcu.
Ministar prosvete Tomislav Jovanović najavio je danas da će do srede, 25. septembra prosvetna inspekcija podneti kompletan izveštaj o incidentu u kojem je pretučen učenik prvog razreda osnovne škole u Aranđelovcu.

Ministar je  rekao da je od direktora škole tražio da mu lično podnese izveštaj i da nije prihvatio njegovo objašnjenje da je odmah sazvao sastanak u školi nakon incidenta. "Tražio sam da mi objasni gde je bio tog trenutka i šta se tada konkretno dešavalo", kazao je Jovanović.

Ministar je najavio da će se odlučno boriti protiv nasilja u školama.

Dvojica učenika petog razreda Osnovne škole "Svetolik Ranković" pretukla su pre tri dana đaka prvog razreda iste škole u Aranđelovcu koji je sa teškim povredama prebačen na Klinički centar u Kragujevcu.

Policija je obavila razgovor sa osumnjičenim učenicima i najavila da će podneti prekršajne prijave protiv njihovih roditelja.

  • NNunited

    21.09.2013 08:10
    ...
    tesko ce se deci pomoci, a i nasem drustvu dok se sve gleda kroz prizmu politike i po sistemu "di su nasi novci" !
  • pawlle

    20.09.2013 17:43
    VOJVODINA nema veze sa srbijom a ,ni ovaj mini-star
  • Y

    20.09.2013 15:54
    Da li samo...
    ...incidenti u užoj Srbiji (UžaS) razlog da ministar reaguje? Da li je Vojvodina Srbija samo kad je treba čerupati? (OK, odgovor znamo.)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.