Telekom izlazi na berzu?

Ministarstvo privrede razmatra mogućnost da kompanija Telekom, koja je u većinskom vlasništvu države, ponudi svoje akcije na Beogradskoj berzi.
Ministarstvo privrede razmatra mogućnost da kompanija Telekom, koja je u većinskom vlasništvu države, ponudi svoje akcije na Beogradskoj berzi.

"Ako treba da se privatizuje Telekom, možda to treba raditi kroz inicijalnu emisiju hartija od vrednosti, što bi pomoglo i domaćem finansijskom tržištu", rekao je savetnik ministra privrede Aleksandar Stevanović.

Stevanović je istakao da je sve još na nivou ideje, ali je ocenio da bi se takav način izlaska na tržište kapitala državnog preduzeća, ako se pokaže kao dobar, mogao primeniti i na neke druge firme.

On je dodao da bi to dalo i "snažan impuls trgovanju na berzi".

Kako je objasnio, takav način ponude kapitala u trenutnoj situaciji bi bio prihvatljiv, čime bi se izbegao slučaj Telenora, koji se više ne listira i čijom se aktivom ne trguje.

Stevanović je dodao i da bi se inicijalna javna ponuda na berzi za kapital Telekoma mogla desiti do kraja naredne godine, ako država tako bude odlučila.

  • RADNIK

    19.11.2013 20:02
    Ne dirajte Telekom
    Sve što pipnete osuši se.
    Bolje manje muzite Telekom, da bar jedan godišnji plan investicija ostvari.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.