Glamočić: Uskoro naknade za mlekare

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Dragan Glamočić danas je najavio da će mlekari ubuduće plaćati naknade kao što to čine njihove kolege u Evropskoj Uniji.
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Dragan Glamočić danas je najavio da će mlekari ubuduće plaćati naknade.

Glamočić je rekao da su pravilnikom usklađene naknade što znači, da će mlekari u Srbiji ubuduće plaćati naknade kao i njihove kolege u Evropskoj Uniji.

Izmenjen je i pravilnik koji se odnosi na fitosanitarne uslove, koji je, takođe, stupio na snagu, dodao je ministar poljoprivrede. Glamočić je napomenuo da je načinjen i pravilnik koji predviđa najpre snižavanje alfatoksina u stočnoj hrani, što će biti učinjeno ovog meseca, a onaj o sniženju aflatoksina u mleku se očekuje idućeg meseca.

"Želimo da u sve što planiramo uključimo predstavnike mlekarske industrije, kako bi mogli da se prilagode i kako ne bi došlo do problema, i oni moraju biti uključeni u sve ono što planiramo", rekao je Glamočić. On je naveo da će u narednom periodu biti održavani sastanci sa njima, i podsetio, da je danas bilo reči i o uspostavljanju laboratorije za kontrolu kvaliteta mleka čije uspostavljanje je planirano polovinom ove godine.

  • none

    11.03.2014 13:14
    Ja u ovoj zemlji više ne pijem mleko jer im više ništa ne verujem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija