Traže metak četiri meseca od ubistva (Foto)

Tužilaštvo i policija danas su nastavili uviđaj na Bulevaru Jaše Tomića u potrazi za metkom koji je pre četiri meseca usmrtio Velibora Vučurovića iz Feketića.    
Tužilaštvo i policija danas su nastavili uviđaj na Bulevaru Jaše Tomića u potrazi za metkom koji je pre četiri meseca usmrtio Velibora Vučurovića iz Feketića. Istražni sudija, Miroslav Alimpić, kaže da je akcija pokrenuta na inicijativu porodice i prijatelja preminulog, koji su se takođe priključili potrazi.

"Tabla zemlje gde se očekuje da je moguće da se pronađe zrno će biti prekopana, prosejana i proverena detektorom za metal. Neophodno je da se primene sve kriminalističke mere da bi se zrno, koje eventualno bude pronađeno, moglo koristiti u krivičnom postupku", navodi Alimpić.

On dodaje da dosadašnja policijska istraga nije dala nikakve značajnije rezultate.

Zoran Vučurović, otac ubijenog, odlučio je da prekopa mesto zločina u potrazi za dokazima i za to je dobio saglasnost policije, tužilaštva i "Gradskog zelenila", a u potrazi za metkom su mu se  priključili i Veliborovi prijatelji. On kaže da se u poslednja četiri meseca često obraćao policiji u nameri da sazna dokle se stiglo sa istragom.

"Informacija je veoma malo. Razgovarao sam sa najvišim policijskim inspektorima i oni su bili vrlo ljubazni, ali to nije ono po šta sam ja došao. Svaki put kad bih došao u stanicu osećao sam se kao da ponovo prijavljujem smrt svog deteta, jer se istraga uopšte nije pomakla od početka", kaže Zoran Vučurović.

Velibor Vučurović je kobne večeri krenuo kod prijatelja u posetu, kada ga je na Bulevaru Jaše Tomića u glavu pogodio metak, najverovatnije ispaljen sa terase neke od okolnih zgrada.

Nakon ubistva, u policiji je rečeno da je Velibor najverovatnije izgubio život greškom, kao i da im rasvetljavanje zločina otežava činjenica da Vučurović nije imao dosije.

 

 

  • JOVAN

    17.07.2010 10:17
    SRAMOTNO I BESTIDNO . POSLE CETIRI MESECA TRAZI SE METAK !!? DA NIJE ZALOSNO BILO BI SMESNO .
  • Tamara

    17.07.2010 09:01
    sramota
    ljudi,ja sam rodjena sestra doticnog momka o kome se radi...moram naglasiti da do ovoga metka ne bi ni doslo,da nije bilo nasega caleta koji je to preduzeo u svoje ruke.Covek pored nemarne policije ide i sam trazi dokaze,hvala Bogu nasao ga je,ali ne policija,vec on,eto o tome koliko nasa policija radi svoj posao-sram ih bilo,pozdrav za sve vas.p
  • ne verujem da je nemar u pitan

    16.07.2010 20:45
    Cekali 4 meseca da bakarna kosuljica zrna oksidise toliko da se ne moze iskoristiti. O tome da su u medjuvremenu i tragovi DNK kao i sagorelog baruta verovatno takodje nestali da ne pricam.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija