Zrenjanin: Bolnica duguje 600 miliona dinara

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je danas u Zrenjaninu da nasleđeni dug zrenjaninske Opšte bolnice "Dr Đorđe Joanović" iznosi više od 600 miliona dinara.
On je naveo da se u toj bolnici godišnje obavi više od 280.000 pregleda, oko 18.000 pacijenata se hospitalizuje, kao i da pored velikog duga postoje i kadrovski, organizacioni i strukturni problemi koje sadašnje rukovodstvo u saradnji sa pokrajinskim sekretarijatom i Republikom pokušava da reši.
 
Gojković je najavio i otvaranje angio sale za lečenje kardiovaskularnih bolesnika u zrenjaninskoj bolnici, čime će se, kako je istakao, podići na izuzetan nivo zdravstvena zaštita tog dela pokrajine. Posle sastanka sa čelnicima grada i zdravstvenih ustanova u Zrenjaninu Gojković je najavio i nova ulaganja pokrajinske vlade u sve zdravstvene institucije u tom gradu. "Dogovorili smo nabavku novog rendgen aparata za Plućnu bolnicu, u koju od 1978. godine nije ušao nijedan novi ozbiljniji aparat, a predstoji i rekonstrukcija starih objekata u sklopu bolnice", rekao je Gojković.
 
On je rekao da je dogovoreno i da u saradnji sa gradom i stručnim službama bolnice počne ostvarivanje idejnih projekata za rekonstrukciju dela objekata koji nisu u sklopu nove zgrade i da očekuje da će obnova početi na jesen.
  • Znanje je važno

    01.03.2017 17:12
    Živan
    Samo bi lekari i medicinske sestre mogli malo da se usavršavaju i o sopstvenom trošku.
    Ne plaćamo mi 12,5% doprinose na zdravstveno osiguranje mesečno od svojih plata da bi se oni koji su već zaposleni preko veze po bolnicama usavršavali, već da bi se mi lečili od strane već obučenih lekara i medicinskih sestara.
    Ima i nezaposlenih medicinskih sestara i lekara koji bi platili svoje usavršavanje, kada bi mogli dobiti državni posao.
  • Zivan

    28.02.2017 07:00
    Najvažnije je usavršavati znanje lekara, tehničara i medicinskih sestara, kako bi mogli da se optimalno koriste i novim aparatima...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.