Vrbas dobio prvog šahovskog velemajstora

Na međunarodnom turniru u šahu "PEP 2017", održanom u Beogradu početkom marta, dvadesetpetogodišnji internacionalni majstor iz Vrbasa Miloš Roganović, ubedljivom igrom ostvario je i treću normu za titulu velemajstora.
Roganović je osvojio osam poena iz 10 partija, što mu je donelo i prvo mesto na ovom prestižnom takmičenju. Na kongresu Svetske šahovske federacije (FIDE) u Atini, koji je održan od 24. do 27. marta, zvanično mu je priznata velemajstorska titula, što je  15. maja i potvrđeno na sajtu FIDE. Zaokruživanjem zvanične procedure Svetske šahovske federacije, Miloš Roganović postao je prvi velemajstor u istoriji šaha u Vrbasu, prenosi portal vrbas.net.
 
"Ono što čini ovo izvanredno šahovsko dostignuće još impresivnijim je činjenica da je Miloš uporedo sa igranjem šaha veoma uspešno i studirao. Završio je osnovne i master studije ekonomije na Ekonomskom fakultetu u Subotici sa visokim prosekom, a trenutno je na doktorskim studijama i radi kao asistent na Visokoj školi za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo u Beogradu. Mnogi šahovski stručnjaci su mu, zbog njegovog vanserijskog talenta i atraktivnog stila igre, predviđali znatno ranije osvajanje velemajstorske titule. Međutim, akademske obaveze su ovaj proces usporile ali ne i onemogućile. Za vreme studija nije imao vremena da učestvuje na različitim turnirima, nastupao je samo na ekipnim takmičenjima za klubove najviših liga Srbije, Crne Gore i Mađarske, kao i za Univerzitetsku reprezentaciju Srbije. Kada mu se konačno pružila prilika da zaigra i na jednom pojedinačnom međunarodnom turniru, nije propustio priliku da svoj dugogodišnji šahovski rad zaokruži najvišom titulom", saopšteno je iz tri kluba za koje Miloš trenutno nastupa - "Jelica Pep" iz Beograda, "Kotor" iz Crne Gore, "Akvarena K banja" iz Budimpešte.
  • Purpleitious

    22.05.2017 08:42
    "Kralj je mrtav"
    Svaka cast

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.