Od četvrtka počinje sa radom naplatna rampa kod Subotice

Naplata putarine na novoizgrađenoj naplatnoj stanici kod Subotice na autoputu E-75 počeće u četvrtak, 19. oktobra, najavili su "Putevi Srbije".
Od četvrtka počinje sa radom naplatna rampa kod Subotice
Foto: 021.rs
Ovo se za sada odnosi samo za vozače koji ulaze na auto-put kod Bačke Topole, a cena deonice puta dužine 33,3 kilometra iznosi 120 dinara.
 
Putarina će se naplaćivati u otvorenom sistemu naplate, do završetka radova na izgradnji bočnih naplatnih stanica "Žednik", "Bačka Topola", "Feketić", "Vrbas" i "Zmajevo". Potom će naplatna stanica "Sirig" prestati sa radom i na celoj deonici biće uspostavljen zatvoreni sistem za naplatu putarine. Rok za završetak radova je 31. oktobar.
 
Tada će biti poznata i nova cena putarine od Novog Sada do Subotice koja trenutno iznosi 110 dinara.
 
Zatvoreni sistem naplate putarine funkcioniše po principu plaćanja po pređenom kilometru, dok je u otvorenom sistemu cena unapred utvrđena i jedinstvena za svaku naplatnu stanicu. Zatvoreni sistem naplate putarine se, shodno smernicama EU, tretira kao pravedan sistem plaćanja, jer korisnik koliko koristi - toliko plaća.
  • proka

    18.10.2017 14:38
    @BG
    sad mi je lakše , izvinjavam se zbog neobaveštenosti. Ako ovako nastavite , Novi Sad će postati još jedna Beogradska opština ( NEDAJ BOŽE ) pa ni mi nećemo morati da plaćamo NIŠTA
  • BG

    18.10.2017 11:11
    Vi vojvođani baš imate problem s Beograđanima. Pa, da vas informišem:

    @(proka
    gde je tu logika Beograd -Vrčin 22,53km ....10 dinara)

    Beograd - Vrčin = 0 dinara. Naplatna rampa je pomerena iza Vrčina.
  • iq

    17.10.2017 19:18
    Uvesti vinjete, pa da i 2 miliona beograđana učestvuje u putarini

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.