Zrenjanin: Splav na jezeru neće biti noćni klub

Postavljanje prvog plutajućeg objekta na jezeru u centru Zrenjanina izazivalo je brojne kontroverze više od mesec i po dana, sve dok Skupština grada na poslednjoj sednici nije potvrdila ranije donetu odluku o postavljanju tog objekta.
Postavljanje prvog plutajućeg objekta na jezeru u centru Zrenjanina izazivalo je brojne kontroverze više od mesec i po dana, sve dok Skupština grada na poslednjoj sednici nije potvrdila ranije donetu odluku o postavljanju tog objekta.

Splav na gradskom jezeru, ipak, neće biti noćni klub, a nalaziće se u blizini zgrade suda. Vlasnik splava Nikola Novaković kaže da je prethodni period bio težak za njegovu porodicu koja se duže od 30 godina bavi ugostiteljstvom, a u svom vlasništvu poslednjih pet godina već ima jedan plutajući objekat, na kupalištu Peskara.

- Niko nikada nije postavio pitanje da li na Peskari zagađujemo okolinu i vodu, jer nije ni bilo razloga kada sve i uvek radimo po propisima. Isto tako planiramo da radimo i na gradskom jezeru, poštovanjem svih dozvola, elaborata, procena i mišljenja stručnjaka i dozvola koje smo dobili - kaže Novaković.

Na prozivke građana koji se protive postavljanju splava, kaže, nisu želeli da odgovaraju, već su čekali da institucije daju svoje mišljenje i poslednju reč.

- Od samog starta smo bili svesni rizika koji nosi ovako velika investicija. Takođe, od samog početka smo znali i kakav objekat želimo da postavimo i nikada nije bilo ni želje ni namere da se jezero i ambijentalna celina tog dela grada naruše noćnim klubom kakvi se mogu videti u Beogradu - rekao je on.

Novaković kaže da će budući splav na jezeru imati još savremeniju opremu koja nijednog momenta neće ugroziti životnu sredinu. Sistem i rad celog objekta biće dostupan za inspekcijske kontrole i vlasnik kaže da se tome ne protivi jer sve rade i radiće u skladu sa propisima.

- Ni u kojoj meri se naš objekat neće razlikovati od ostalih objekata u blizini jezera i centru grada, ni po jačini emitovanja muzike, klijenteli, ni radnom vremenu. Najpre, splav je predviđen za dnevnu i večernju, a ne "disko" varijantu za šta su nas prozivali. Njegovo radno vreme biće od 7 do 23 časa radnim danima, vikendom do ponoći. Žurki i "žive" muzike, neće biti -  kaže Novaković.

Splav je u pripremnoj fazi i dani su u pitanju kada će početi njegovo sklapanje i spuštanje u jezero. Splav bi, prema navodima vlasnika, mogao da proradi i do manifestacije "Dani piva".

  • snezana

    09.07.2014 12:18
    Kad sam sve ovo pročitala o nemože komentar na o ovo ili ono zanemela sam.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina