Subotica: Direktor izmislio radno mesto za suprugu i zaposlio rođake

Doskorašnji direktor Visoke škole za obrazovanje vaspitača i trenera u Subotici Veselin Bunčić za vreme svog mandata izmislio je radno mesto za svoju suprugu Irmu Bunčić, a za vreme njegovog upravljanja školom, angažovane su i njegova sestra i rođaka.
Doskorašnji direktor Visoke škole za obrazovanje vaspitača i trenera u Subotici Veselin Bunčić za vreme svog mandata izmislio je radno mesto za svoju suprugu Irmu Bunčić, a za vreme njegovog upravljanja školom, angažovane su i njegova sestra i rođaka.

Mesto tehničkog saradnika za pružanje prve pomoći i korespodenciju na engleskom jeziku nije postojalo u sistematizaciji radnih mesta kada je njegova supruga primljena na posao, 2011. godine, piše Pištaljka. U tadašnjoj sistematizaciji, koja je važila od 2007. godine, ne pominju se ni radne pozicije u vezi sa "korespodenciju na engleskom jeziku" niti u vezi sa pružanjem prve pomoći, već su uvedene 2013. godine.

Navodno bi korespodent za engleski jezik trebalo da "vrši komunikaciju sa inostranim ustanovama" u cilju potpisivanja ugovora i dobijanja projekata EU, pomaže u provođenju kurseva iz engleskog jezika, ali i "demonstracije zbrinjavanja povreda kod zaposlenih i studenata". Uslovi za prijem na ovo radno mesto je viša ili srednja stručna sprema informatičke, medicinske ili tehničke struke i "govorni engleski jezik" - što znači da nije potrebno da je kandidat uopšte završio studije engleskog jezika, već da ima srednju medicinsku. Njegova supruga je završila smer za babice na Filipinima, čime je savršeno odgovarala uslovima. Veselin Bunčić je negirao da je izmislio radno mesto za suprugu i da nije bilo sukoba interesa jer mu ona u to vreme nije bila venčana supruga.

Osim Irme Bunčić, u Visokoj školi u Subotici rade i njegove dve rođake. Jedna od njih, Snežana Ružić, izabrana je za mesto asistenta za fizičko vaspitanje na konkursu, ali je predsednik komisije na konkursu bio upravo Veselin Bunčić. Njegova rođena sestra Sonja Bunčić zaposlena je jer je jedna od dva stručnjaka za oblast sportskog prava u Srbiji, obrazloženje je bivšeg direktora. Osim ovih slučaja zapošljavanja, bilo je i sumnjivih slučajeva otkaza. Tako je posle 14 godina otpustio profesorku Aleksandru Vukomanović jer "ne ispunjava potrebna znanja za posao koji obavlja", ali ju je Apelacioni sud vratio na posao, uz obeštećenje od 900.000 dinara.

On je otpustio i Lasla Hajnala, dugogodišnjeg profesora, ali tek nakon što se kandidovao za mesto direktora. Ovo nisu jedini prekršaji. U decembru 2013. godine, Pokrajinski sekretarijat za finansije podneo je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Bunčića zbog kršenja Zakona o budžetskom sistemu jer 2011. godine nije sproveo javnu nabavku materijala za obrazovanje u iznosu od oko 390.000 dinara, a naredne godine nabavku materijala i robe za održavanje zgrada i objekata u iznosu od oko 500.000 dinara.

Takođe, ne sačekavši da sredstva koja je odobrio Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine legnu na račun, Visoka škola je 2009. i 2010. godine sopstvenim sredstvima platila  oko dva miliona dinara za izradu projekata izgradnje obdaništa i adaptacije škole. Obdanište nije izgrađeno do danas, a ni škola nije adaptirana. Ni to nije sve. Pre dve godine Visoka škola je bez ikakvog postupka za 470.000 dinara prodala fizičkom licu garažu koja nije uknjižena i za koju škola nema vlasnički list, piše Pištaljka.

  • JS

    05.08.2014 13:29
    a sad..
    ..Lepo u jednu ruku pasos, u drugu kofer i spasavaj se ko moze.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina