Google Street View snimio i Vršac

Vozila kompanije Google, koja od prošle godine po celoj Srbiji pravi fotografije sa pregledom od 360 stepeni, provozala su se i kroz Vršac.
Vozila kompanije Google, koja od prošle godine po celoj Srbiji pravi fotografije sa pregledom od 360 stepeni, provozala su se i kroz Vršac.

Njihovi snimci treba da unaprede kvalitet aplikacije Google maps – Street View. Automobili ove kompanije sa specijalizovanim kamerama viđeni su u raznim delovima Vršca, što znači da će i kroz naš grad uskoro moći virtuelno da se šeta.

Street View je izuzetno popularna aplikacija, koja je dostupna u 50 zemalja i preko 3.000 gradova širom sveta. Zahvaljujući njoj, korisnici mogu da se virtuelno kreću i istražuju ulice putem panoramskih slika zabeleženih iz perspektive posmatrača. Street View je dostupan i u okviru Google Earth aplikacije i na Google mapama za mobilne telefone. Fotografije koje zabeleže Google vozila biće pažljivo obrađene i spojene u celinu, što je kompleksan tehnološki proces koji može da potraje nekoliko meseci. Kao što je i obično praksa sa svim Street View fotografijama, pre objavljivanja, Google će zamagliti lica prolaznika i registarske tablice na automobilima, kako bi se zaštitila privatnost svih koji se pojavljuju na fotografijama.

Tamo gde je Street View opcija dostupna, pregledu ulica se pristupa tako što se mapa maksimalno zumira i klikne se na Street View ikonu na levoj strani ekrana, ispod polja za pretragu. Zahvaljujući ovoj opciji, korisnici će moći da pogledaju kako izgleda restoran u koji idu I planiraju putovanje. Oni koji traže da kupe ili iznajme kuću, mogu da uštede vreme tako što će unapred pogledati objekte i njihovu okolinu ili tako što će tačno odrediti putanju kojom treba da stignu na određenu adresu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina