Vojvođanski SDS ne sluša Tadića, Pavlov umesto Petrovića

Skupština Vojvodine će u ponedeljak imenovati nove članove pokrajinske vlade na osnovu predloga premijera Bojana Pajtića.
Skupština Vojvodine će u ponedeljak 3. novembra imenovati nove članove pokrajinske vlade na osnovu predloga premijera Bojana Pajtića.

Sa funkcije odlazi potpedsednik Vlade i pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Dragoslav Petrović, jedan od najbliskijih Pajtićevih saradnika. On je član vlade bio punih 10 godina, od formiranja prve Pajtićeve vlade 30. oktobra 2004.

Ligaši su Petrovića još ranije označili kao "kamen spoticanja" u odnosima te stranke sa DS-om, a javno ga je prozivao i Goran Ješić.

Njegovo potpredsedničko mesto pripašće Miroslavu Vasinu, aktuelnom pokrajinskom sekretaru za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova (ujedno i šef vojvođanskog odbora DS), dok će resor nauke i tehološkog razvoja voditi Vladimir Pavlov, nekadašnji lider "Otpora", a na martovskim izborima kandidat na listi Tadićeve NDS (sada SDS). Zanimljivo je da je SDS pre dva dana saopštila da nema nameru da ulazi u Pokrajinsku vladu, pa otuda ovo kadrovsko rešenje otvara pitanje lojalnosti vojvođanskog dela SDS prema stranačkoj centrali.

Na mesto sekretara za poljoprivredu, koje je upražnjeno od jula nakon smene Gorana Ješića (taj resor je do sada u vd statusu vodio Branislav Bugarski, sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu), sešće šef poslanika LSV u Skupštini Vojvodine i potpredsednik te stranke Branislav Bogaroški.

Umesto Nataše Pavićević Bajić, koja je danas podnela ostavku, novi sekretar za energetiku i mineralne sirovine biće Nenad Stanković, aktuelni zamenik direktora "Elektrovojvodina - Elektrodistribucija Ruma". Stanković na čelo tog resora dolazi kao nestranačka ličnost i to na zajednički predlog DS i LSV, piše skupvojvblog.wordpress.

  • clan

    01.11.2014 16:30
    sds
    inace, pavlov je juce izbacen iz sds-a

    plakao je kao mala beba i molio borisa da bude potpredsednik stranke, kada to nije dobio isao je i molio da bude predsednik pokr. odbora

    i na kraju je sa elezovicem sedeo u gondoli poslednjih nedelju dana i molio ga za funkciju

    u prevodu, mogu svuda i sa svima, samo mi dajte da budem nesto
  • Stari clan DS

    01.11.2014 09:10
    Pajticu, sta ti je?
    Trebalo je da lose sekretare zamenis boljima, a ne da redovnog profesora zamenis diplomiranim istoricarem. Sta taj zna o nauci i tehnoloskom razvoju? Da koristi mobilni telefon? Sram te bilo, Pajticu i sram bilo svih poslanika koji za ovo budu glasali.
  • v

    31.10.2014 20:18
    @Pier - smrt nacizmu i nacistima
    parola "vojvodina vojvodjanima" (tj rodjenim u vojvodini) je tablicni primer nacizma

    nije tačno ali sami ste krivi što vas ,,novajlije''ovde niko ne miriši!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.