Prezentacija programa studijskih putovanja u Japan namenjen novosadskim umetnicima

U Domu vojske na Beogradskom keju u subotu 12. avgusta biće predstavljen program "Kizuna" u okviru manifestacije Dani japanske kulture.
Prezentacija programa studijskih putovanja u Japan namenjen novosadskim umetnicima
Foto: Pixabay

"Kizuna" predstavlja program mobilnosti i finansijske podrške lokalnim umetnicima za studijsko putovanje u Japan i umrežavanje sa japanskim radnicima u kulturi i umetnicima.

Prezentacija počinje u 17 časova, a organizator je Fondacija "Novi Sad 2021".

Šta je Kizuna?

Kizuna na japanskom znači veza, umrežavanje. Projekat su zajednički pokrenuli Fondacija Novi Sad 2021 i organizacija EU-Japan fest.

Učestvujući u ovom programu novosadski umetnici i profesionalci u kulturi dobijaju priliku da putuju u Japan kako bi istražili japansku kulturnu scenu, povezali se i umrežili sa japanskim kulturnim umetnicima i kulturnim organizacijama i zajednički razvijali projektne ideje. Ideje će se naknadno prijavljivati na otvorene konkurse Fondacije uz mogućnost (su)finansiranja njihove realizacije od strane Fondacije i EU-Japan festa 2021. godine.

Poziv je javno objavljen na sajtu Novi Sad 2021 i biće otvoren tokom cele godine, a detaljne informacije mogu se pronaći na ovom linku.

EU-Japan fest je organizacija posvećena razvoju kulturnih veza između Japana i Evrope, koja već trideset godina finansijski podržava realizaciju kulturnih projekata u Evropi. Reč je o projektima koji promovišu japansko kulturno nasleđe i tradiciju, a koji se sprovode u koprodukciji ili saradnji sa lokalnom kulturnom scenom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021