Glavni kandidat za direktora RTV-a Jakša Šćekić

Za mesto novog programskog direktora Radio televizije Vojvodine, kao glavni kandidat, sve češće se pominje Jakša Šćekić, novinar agencije Rojters.

On je za "Danas" rekao da bi o tome trebalo da odluče neki drugi ljudi, ali nije negirao svoju želju da na tom mestu nasledi smenjenog Slobodana Arežinu.

"To je pitanje za ljude koji biraju te pozicije. Moja životna želja je da svoju karijeru završim na nekom od domaćih javnih servisa", istakao je Šćekić. "Mislim da moje znanje i iskustvo mogu da budu od neke koristi. Ja sam programski čovek i razumem se u to, moje iskustvo je programsko", dodao je on.

Objavljen konkurs za direktora i glavnog urednika RTV

Radio-televizija Vojvodine objavila je javne konkurse za imenovanje generalnog direktora i glavnog i odgovornog urednika tog medija. Prema konkursima, objavljenim u dnevnom listu Danas, Dnevniku, Mađar So i na veb stranici RTV-a, rok za prijavljivanje kandidata je 30 dana od dana objavljivanja konkursa za poziciju direktora, dok je rok za podnošenje prijava za glavnog i odgovornog urednika 15 dana.

Kandidati za generalnog direktora RTV-a, pored dokaza o ispunjavanju uslova, treba da podnesu i program rada i upravljanja RTV-om za mandatni period od pet godina, koliko traje ta funkcija. RTV je takođe objavio konkurs i za programskog direktora.

  • Liman3

    26.05.2016 18:06
    Da objasnim prozvanima...
    ...rodjeni sam Novosadjanin, poreklo 300 godina u nazad znam Vojvodjansko isto roditelji Novosadjani poreklom a odrastao u samom centru Novog Sada a stan nismo dobili za tepsiju ribe od vaseg Milosevica koji je takodje crnogorac vec ga je moj deda postenim radom zaradio i kupio a takodje sam iz mesanog braka a vi koji ste se nasli prozvani ste plitki sovinisti koji pokusavaju da isprovociraju rat u Vojvodini kao sto su takvi isprovocirali u bosni, hrvatskoj i sloveniji! Nemam ja nista protiv da direktor bude jedan Madjar, Slovak, Rusin ili Rom ali crnogorac da bude e to je vec previse za nas Vojvodjane! Sta vise hoce crnogorci da naprave i maticu crnogorsku ovde u Vojvodini jer im se kanda onaj krs ne svidja pa svi beze u Srbiju i pretezno u Vojvodinu! Izvinjavam se svim crnogorcima i velim im da ih ne mrzim samo nemam nista efikasno protiv njih! Toliko od mog porekla i nemojte da dvosmisleno od mojih reci pravite da nekog mrzim, nikog ne mrzim i nikog nisam spomenuo od nacionalnih manjina i da to tako tumacite a vi crnogorci ako se osecate kao nacionalna manjina ovde u Vojvodini sta da vam radim, vratite se u crnu goru gde cete biti vecina ako vas Albanci ne preteknu! I ponavljam da mi Novosadjani trazimo da direktor bude Novosadjanin ili bilo ko iz Vojvodine od nacionalne manjine ili vecine ne bitno a ne jedan vestacki nadogradjen beogradjanin iz crne gore!
  • mile ns

    25.05.2016 22:17
    brle---- po onom na MJESTU reklo bi se da si ti iz bosanskog klana
  • Mislilac

    25.05.2016 21:41
    Pitanje
    Baš sam hteo pitati odakle je dotični?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.