Novosadski lekari: Ponovo nas napadaju pacijenti

Lekari i medicinsko osoblje novosadskog doma zdravlja prijavili su policiji napade pacijenata koji su, kako kažu, u poslednje vreme veoma česti.
Trenutno su, navode u ovoj ustanovi, najugroženiji lekari i medicinsko osoblje medicine rada.
 
"Iako savesno i odgovorno obavljaju svoj posao, svakodnevno su na udaru verbalnih pretnji pacijenata. U strahu i nadi da se ne ponove nemili događaji kojima smo bili svedoci u drugim medicinskim centrima sa smrtnim ishodima, mi smo sve napade prijavili nadležnim institucijama i očekujemo adekvatnu reakciju", poručuju u Domu zdravlja "Novi Sad".
 
Ovo je najnovija reakcija lekara nakon niza napada koji su se dogodili protekle i ove godine. Zbog toga su od 18. februara i policijske patrole dežuraju u zdravstvenim ustanovama, odlukom Ministarstva zdravlja i MUP.
 
Zaposleni u DZ "Novi Sad" u više navrata su apelovali da lekari treba da dobiju status službenog lica. Više o tome čitajte u našoj priči OVDE.
 
Kako je Lekarska komora Srbije inicirala sastavljanje spiska agresivnih pacijenata čitajte OVDE.
  • Ma

    03.06.2016 11:42
    dajte
    Ma dajte molim Vas, kad je kao doktor na VMA zaposlen čovek iz Novog sada koji je zajedno sa ekipom pretukao staricu sa peglom u njenom stanu da bi joj oduzeli 200 maraka (to se desilo krajem 90-tih), i naravno nije odgovarao pred sudom, nego je još dobio posao na VMA jer su mu roditelji doktori sa "zvučnim prezimenima",

    U domu zdravlja Liman imate doktorice i doktore koji kao počinju da rade u 7h, ali to bude u 8h, kucaju na kompjuteru kao da su ga prvi put videli u životu, nezakazani (prijatelji, porodica, šira rodbina, pokloni...........) ulaze preko reda i onda Vam još sa osmehom doktori kažu " sačekajte i strpite se još malo", i tako umesto u 7h Vi dođete na red u 9h.
  • Strašni

    03.06.2016 11:25
    napadi
    Prisustvovao sam jednom takvom "napadu" kad se baka od 80 godina izderala na sestre, jer je lekarka napravila grešku i izdala joj recept za jednu kutiju umesto dve kutije lekova koliko ima prava u jednom mesecu.

    Sistem Vam je truo, bez razloga se prave gužve, i svi su nervozni.

    Ne znam iz kog razloga je ukinuta ordinacija u kojoj se nalazio doktor koji je samo izdavao recepte za lekove, jer 70% ljudi dolazi po recepte za pritisak i šećer.

    Na taj način bi se smanjile gužve i pritisci na lekare, sestre i pacijente, u nekoliko navrata sestre su bile izuzetno neprijatne blago rečeno, svi su pod pritiskom.
  • G

    02.06.2016 17:03
    @Nemanja - meni nije teško da vam ponovim da uopšte nisam začuđen da je to jedino što vaš "intelekt" može da proizvede.
    @@Vlada - slažem se sa vama. Verovatno su mi zbog takvih "ludaka koji su im uništili dan" pre manje od 2 meseca potpisali neophodnu ispravu potrebnu za držanje oružja bez ikakvog pregleda, a istina i bez upućivanja na privatnu ordinaciju ili traženja "poklona". Još samo da sačekamo dan kada će postati zakonom obavezan pregled i za vas, "poštovana gospodo", koji iako ste svesni da ste neobrazovani i dalje imate tu potrebu da se javljate za reč na temama o kojima ne znate apsolutno ništa i smrtno ste uvređeni kad vas neko postavi na svoje mesto jer vaši staratelji koji su se trebali pobrinuti da dobijete adekvatno obrazovanje to nisu umeli da urade, dok ovde ispoljavate patološku potrebu za revanšizmom usled ranijeg animoziteta iz drugih tema na kojima ste takođe mislili da možete da neargumentovano diskutujete bez prava drugih na repliku. Samo nastavite da lajete, to jedino umete - kod mene međutim nema onoga "pusti idiota" na takve, neću vam ostati dužan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti