Univerzitet u Novom Sadu obeležio 56 godina postojanja

Univerzitet u Novom Sadu obeležio je 56 godina postojanja.
U okviru programa svečanog obeležavanja godišnjice, održana je svečana sednica Saveta i Senata Univerziteta u Novom Sadu, a nakon toga i promocija počasnog doktora nauka i novih profesora emeritusa.
 
Za počasnog doktora pravnih nauka promovisan je dr Kristijan fon Bar, redovni profesor Univerziteta u Osnabriku u Nemačkoj i osnivač i direktor Instituta za evropske pravne studije, a za profesore emerituse dr Nikola Grujić, redovni profesor Medicinskog fakulteta, dr Ilija Ćosić, redovni profesor Fakulteta tehničkih nauka i dr Bojan Srđević, redovni profesor Poljoprivrednog fakulteta.
 
Rektor Univerziteta u Novom Sadu dr Dušan Nikolić naglasio je da je ta obrazovna institucija postigla izuzetne rezultate u radu tokom prethodnog perioda.
 
"Naši studenti su postigli veliki uspeh na evropskim i svetskim takmičenjima, uveli smo niz novih studijskih programa, a Univerzitet u Novom Sadu je postao sedište zajednice državnih Univerziteta Srbije i to će biti u naredne tri godine", rekao je Nikolić, dodajući da je od velike važnosti za razvoj Univerziteta izgradnja naučno-tehnološkog parka, koja je u drugoj fazi.
 
Nakon svečane ceremonije, nastupio je Orkestar harmonika Akademskog kulturno-umetničkog društva Univerziteta u Novom Sadu "Sonja Marinković", pod upravom profesora Gorana Penića, kao i hor Univerziteta u Novom Sadu, pod upravom dr Bogdana Đakovića, profesora Akademije umetnosti.
  • Tralala

    28.06.2016 22:18
    Nadam se da je u umetničkom programu uživao dekan FTN-a, koji zbog sopstvene nesposobnosti da nađe smeštaj nastavnicima (nakon što je srušio TMD bez da je obezbeđena alternativa) želi da izbaci KUD Sonja Marinković na ulicu. Uz takvo napredno vođenje neće FTN, a ni univerzitet slaviti još mnogo godišnjica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.