Izrečene dve kazne društveno korisnog rada

U Osnovnom sudu su ove godine izrečene dve kazne društveno korisnog rada za punoletna lica, u skladu sa protokolom o sprovođenju alternativnih sankcija koje je Novi Sad sa Ministarstvom pravde potpisao u aprilu, saznaje Radio 021.

U Osnovnom sudu su ove godine izrečene dve kazne društveno korisnog rada za punoletna lica, u skladu sa protokolom o sprovođenju alternativnih sankcija koje je Novi Sad sa Ministarstvom pravde potpisao u aprilu, saznaje Radio 021. Prva kazna je izrečena 66-ogodišnjoj N.C, zbog ugrožavanja naplate poreza. Ona je u obavezi da provede 240 časova radeći na uređenju i održavanju zelenila na Spensu. Kako su nam rekli u sudu, alternativna sankcija izrečena je umesto novčane kazne. Kao razlog, navedeno je da je osuđeno lice penzionerka čija bi egzistencija bila ugrožena ukoliko bi bila primorana da plati penal od 30.000 dinara.

Druga presuda izrečena je tridesetogodišnjem P.M, zbog neovlašćenog držanja opojnih droga. On je osuđen na 60 časova društveno korisnog rada. Sud je utvrdio da bi ovakva kazna bila efikasnija, a kao olakšavajuće okolnosti uzete su mladost počinioca, izraženo kajanje i činjenica da je kod njega pronađena vrlo mala količina opijata.

Kako nam je rečeno u Osnovnom sudu, jedan od razloga zašto nije bilo više ovakvih sankcija jeste to što do pre mesec dana nije bio imenovan poverenik koji kontroliše sprovođenje ovih kazni.

U Višem sudu u Novom Sadu još nije bilo nijedne izrečene kazne društveno korisnog rada, saznaje Radio 021. Kako su nam rekli, ovakve kazne su u većini slučajeva neadekvatne, budući da do Višeg suda ipak stižu teža krivična dela. (A.F.)

  • 28.10.2010 12:11
    ja sad ocekujem da golda preinaci svoju petogodisnju presudu za dvostruko ubistvo u kisackoj na deset sati korisnog rada na zalivanju travnjaka nekog kafica
  • Nada

    28.10.2010 07:40
    Bravo ,Bravo za SUD
    Nemam reci.Napokon da neko preduzme prave mere ! Sudije koje su izrekle ove mere zaslužuju svaku pohvalu .
    Prethodni komentar pokazuje kakvi smo mi u vecini-kriticni , pa u necem sto je za pohvalu ,trazimo greske .
  • kika

    28.10.2010 06:20
    rokada
    E, pa stvarno svasta. Ovaj sto je imao drogu dobio je 60 sati, a starica 240. Koje su to olaksavajuce okolnosti ~mladost~ zrelom coveku od 30 godina i kao mala kolicina. Bas suprotno kazna je trebalo da bude mnogo strozija da nikada vise to ne uradi. A starica sigurno nije pistoljem vitlala pri naplati poreza da bi dobila 240 sati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti