Kej dobija malo hlada

Radnici "Zelenila" su zasadili drveće na Trgu Slobode, a trenutno se sadi i na Keju.  
Radnici "Zelenila" su zasadili drveće na Trgu Slobode, a trenutno se sadi i na Keju.

Uređenje zelenila na Keju, u delu od Bulevara cara Lazara do Venizelosove ulice, trebalo bi da bude završeno do 30. novembra. Prema rečima portparola "Zelenila", Ivana Nožinića, za sadnju je pripremljeno je 161 stabalo niskog drveća.

"Planirana je sadnja 161 stabla takozvanih niskih kuglastih formi lišćara koji neće ugrožavati odbrambeni bedem prema Dunavu. Od vrsta će najviše biti zastupljeni javor i jasen",  navodi Nožinić.                                                       

On dodaje da će biti zasađeno visoko i nisko grmlje, cvetne gredice ruža i travnjaci.  Visoko drveće ne sme da se sadi blizu nasipa jer vremenom korenje može ozbiljno da ošteti odbrambeni zid, objašnjavaju u "Zelenilu". U planu je postavljanje i zalivnog sistema koji će znatno olakšati održavanje.

Osam stabala bagrema  posađeno je na Trgu slobode umesto drveća koje je uklonjeno prilikom asfaltiranja centra.

Nožinić kaže da je sadnja drveća zavisila od vremenskih prilika. "Stabla bagrema koja su pripremljena za sadnju nisu mladice već formirana stabla prečnika između 16 i 18 centimetra. Svi oni koji su navikli da uživaju u hladu Trga slobode to moći da čine i ubuduće", kaže Nožinić.

Već formirani bagremi koštaju 22 hiljade dinara po komadu, bez PDV-a.

  • BB

    20.11.2010 16:30
    @Tiberius
    Vaooouuuu koji smisao za humor !
  • 05.11.2010 14:02
    važno je da se zna:
    da stablo bagrema košta 22.000 Da je neko pametan pre 10 -15 godina posadio mladice koje mnooooogo manje koštaju, mogao se grad ozeleniti na svim mestima gde je posečeno drveće. Naravno mnogo je lakše ovako.... Zašto Novi Sad ne bi imao svoj "zeleni fond" za ovakve potrebe.
  • o

    05.11.2010 11:16
    super
    svaka cast!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.