Socijalni stanovi u Kisačkoj već pola godine čekaju na tehnički prijem

Gradnja socijalnih stanova u Novom Sadu završena je prošle godine, ali stanara još nema jer zgrada u Kisačkoj 55 još nije prošla tehnički prijem, a nisu poznati ni uslovi za useljenje.
Kako piše "Politika", gradnja je počela 2015. godine i za nju je iz budžeta grada izdvojeno 107 miliona dinara. Dok su radovi na izgradnji 35 stanova još trajali, Stambena agencija Novog Sada koja je investitor objekta sprovela je neformalnu anketu o zainteresovanosti za socijalne stanove. Već je tada bilo jasno da među Novosađanima vlada veliko interesovanje za ovaj vid rešavanja stambenog pitanja. Prijavilo ih se oko 600, što je u proseku 17 na jedan stan u ovom objektu.
 
U Stambenoj agenciji Novog Sada potvrđeno je da je gradnja stambeno-poslovne zgrade završena i da su urađeni svi priključci – za struju, vodu, kanalizaciju i daljinsko grejanje, a da je preostalo da nadležne gradske uprave i preduzeća obave deo posla oko prostornog planiranja i da objekat prođe tehnički prijem.
 
Isto je rečeno i za 021.rs pre pola godine, međutim razlika u odnosu na tada jeste da je grad u međuvremenu formirao komisiju koja će odlučiti da li stanovi biti davani u zakup ili će biti ponuđeni na prodaju. Površina tih jedinica je od 25 do 83 kvadratna metra, a po strukturi su jednosobni, dvosobni, dvoiposobni i trosobni stanovi.
 
Dok se čeka tehnički prijem za zgradu u Kisačkoj, Stambena agencija Novog Sada je završila projektovanje objekata za socijalne stanove u Ulici Momčila Tapavice.  Tamo će se u narednih nekoliko godina graditi više lamela sa skoro 200 stanova. Trenutno novca za gradnju nema i Grad je do sada opredelio samo novac za arhitektonski plan i dobijanje građevinske dozvole.
  • Ana

    28.06.2017 17:56
    Čekam 14 godina
    Kazu prva sam na listi za stan,ne mogu sama da hodam jedem,ma nista,odgajam i skolujem cerku koja boluje od epilepsije tj sad ona brine o meni na zalost, jer je srednja skola otkad smo trazili bilo kakav smestaj ali do danas za nas toga nema..ja imam multiplu i dijabetes,zivim kod tetke sa njenih troje dece ,stalno mi prigovara, svi zivimo u jednoj sobi,nepodnosljivi uslovi,mislim da cu pre umreti nego stan dobiti,u ovoj zemlji si kriv cak i kad si bolestan,a ne treba nama puno...jedna sobica ali samo nasa, nas mir neki,ali eto za nas ni toliko...Prvo sam bila zrtva nasilja od bivseg supruga-niko nas nije zastitio nikad,on mi razbije glavu o zid i dobije zatvor preko noci,ujutru se vrati kuci i nastavi da tuce,trazila sam tad smestaj od centra za socijalni rad,vidno modru i premlacenu me bukvalno oteraju sa vrata,posle je i dete poceo da tuce i slomio joj rame bacivsi je na pod..imala je samo 3 godine..i tad je dobila prvi epi napad..i opet niko nije pomogao,policija nista,drzava nista,poruka svim zenama-NE RADJAJTE DECU U SRBIJI!!!Deca i zene na zadnjem mestu i na margini drustva,homoseksualci,psi i macke imaju veca prava...kakvi stanovi i ko je dobio,nikad cula da je neko stan dobio,ja kao invalid i samohran roditelj nemam pravo,pitam se ko ga ima?veelika odvratna laz..Stanovi postoje ali se neko bogati prodajuci ih..mozda sam negde i upisana da zivim u nekom,ali ne zivim i to je prodato...korupcija,kradja,bezakonje...Da nemam mog andjela kog sam rodila odavno bih se ubila.
  • Gari

    13.02.2017 14:55
    ajde da se kladimo da nijedan rođeni novosađanin neće tu imati stan???
  • Alapača

    12.02.2017 13:21
    Koji mi?
    Pa ti si u nekoj šemi kada si sve to čuo.
    Ja nemam pojma ni ko su ti vozači, a ti recimo znaš...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.