Kako da čitate 50 odsto brže za samo pet nedelja?

Novosađani spremni za nove izazove i rad na sebi mogu za pet sedmica da savladaju tehniku brzog čitanja sa razumevanjem, poznatu kao Fast Forward, a koja je program centra Pro-mens iz Niša.
Korisna i zanimljiva, tehnika Fast Forward doživela je uspeh širom sveta i beleži sve veći broj polaznika, pa tako i u Srbiji. Savladavanjem tehnike brzog čitanja, brže se uočavaju odgovarajuće informacije u tekstu, proširuje se memorija, povećava se sposobnost razumevanja teksta, a sve to dovodi do značajne uštede vremena provedenog u čitanju. Takođe, rešavaju se i problemi slabe koncentracije i razumevanja, kao i problemi sa disleksijom, ubrzava se proces učenja, a mogu se naučiti i neke tehnike organizovanja misli i informacija - mapiranje uma.
 
Kako do veštine brzog čitanja?
 
Ako želite da savladate Fast Forward, novosadski obrazovni centar "Kefalo" ponovo nudi odličnu priliku za nova znanja, bez ograničenja – roditelji sa decom starijom od 12 godina, studenti, penzioneri, bilo ko može već sada da počne da radi na sebi i za samo pet nedelja kursa savlada ovu korisnu veštinu. Na nastavu se dolazi jednom nedeljno, čas traje dva sata, a kako za 021 naglašava direktorka “Kefala” Jovana Jevtić, rezulati su merljivi iz nedelje u nedelju.
 
Pored ovog novog kursa brzog čitanja sa razumevanjem Fast Forward, još jedna novina u obrazovnom centru "Kefalo" su i programi za mališane od tri do pet godina, koji kroz igru, u veseloj i razigranoj atmosferi, vežbaju grafomotoriku, igraju se montesori igračkama i na zabavan način sagledavaju i istražuju svet oko sebe.
 
"S obzirom na to da naš centar uspešno raste i razvija se, odlučili smo da deo naše pozitivne energije usmerimo i na humanitarni rad. U tom smislu će naša rođendanska proslava i dodela diploma trećoj generaciji naših učenika imati humanitarni karakter, pa ovom prilikom pozivamo i sve relevantne institucije da nam se pridruže u tom poduhvatu", poručuje Jevtićeva i dodaje da mali Novosađani već dve godine imaju mogućnost da pohađaju kurseve SuanPan mentalne aritmetike kroz koje razvijaju memoriju, pažnju i koncentraciju i jačaju samopouzdanje. Takođe, ovih dana se u školi završava poslednji upis novih đaka u ovoj školskoj godini, pa bi svi zainteresovani trebalo da se što pre jave školi i rezervišu mesto na vreme, jer je broj polaznika ograničen.
 
 
Centar za obrazovanje "Kefalo" je u duhu rođendanske darežljivosti odlučio i da obraduje dva čitaoca kursevima brzog čitanja sa razumevanjem Fast Forward. Potrebno je poslati mejl na adresu kefalons@gmail.com, najbrži čitalac dobija na poklon besplatnu školarinu za ovaj kurs, a drugi po redu popust od 50 odsto. Rezultati nagradne igre biće objavljeni na Facebook stranici Kefalo – centar za obrazovanje.
 
Svi koji u nagradnoj igri budu imali manje sreće, a zainteresovani su za kurseve koji se nude u ovoj školi,  mogu da se jave na 060/500-76-61, posete sajt kefalo.rs i Facebook stranicu Kefalo – centar za obrazovanje ili da posete školu u Vase Stajića 22a.
 
  • b.

    23.02.2017 11:24
    Super stvar!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.