Kancelarija Vojvodine u Briselu od januara

Prema najavama iz vrha Demokratske stranke, dugo najavljivana kancelarija Vojvodine u Briselu počeće sa radom u januaru naredne godine.          

Prema najavama iz vrha Demokratske stranke, dugo najavljivana kancelarija Vojvodine u Briselu počeće sa radom u januaru naredne godine. Ovo znači da se stav DS-a promenio i da sad smatraju da nije neophodno da Srbija postane kanditat za članstvo u Evropskoj uniji da bi došlo do otvaranja regionalnog predstavništva.

Kako za 021 kaže Dragoslav Petrović iz ove stranke, tročlana delegacija pri Evropskoj uniji koštaće građane oko 72.000 evra godišnje.

"Smatramo da je najbolje da već sada startujemo sa nekom formom naše delegacije. To znači da ćemo već početkom januara biti spremni da pošaljemo jednu skromnu ekipu od najviše troje ljudi. Troškovi neće prelaziti 2.000 evra mesečno za svakog člana ponaosob", naglašava Petrović.

Mirović:Demokrate će poslati nestručne ljude

Predstavnici opozicije su podeljenog mišljenja oko samog otvaranja kancelarije ovog tipa. Kako za 021 kaže član predsedništva Srpske napredne stranke, Igor Mirović, prisustvo Pokrajine u Briselu je dobra stvar, ali se pribojava da će kadrovi koje demokrate budu poslale biti nestručni.

"Sam pojam otvaranja kancelarije Pokrajine u Briselu je odlična stvar, ali mislim da će i ovo pokvariti ljudi iz Demokratske stranke, koji će postaviti tamo svoje ljude, za koje se bojim da nemaju dovoljno znanja kako rukovati složenim mehanizmima poput korišćenja evropskih fondova", kaže Mirović.

Potpredsednica Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine, Maja Sedlarević, kaže za naš radio da je otvaranje kancelarije u Briselu bilo neophodno, ali joj nije jasno šta se do sad čekalo. Prema njenim rečima, sve se moglo uraditi mnogo ranije, pre početka svetske ekonomske krize.

"Naši tradicionalni partnerski regioni su nam još od ranije nudili gostoprimstvo, ali mi smo to odbijali. Želim da pozdravim promenu stava gospodina Pajtića, ali i da napomenem da se sve to moglo ranije uraditi, pre početka svetske ekonomske krize. Sada, nažalost, ima mnogo manje novca u evropskim fondovima", ističe Sedlarevićeva.

SRS:Farsa

Iz štaba radikala čujemo sasvim drugu priču. Prema rečima potpredsednika Sprske radikalne stranke, Milorada Mirčića, regionalno predstavništvo Vojvodine u Briselu je promašena investicija.

"Najbolji primer je kancelarija u Parizu, koju je osnovalo tadašnje Izvršno veće. Šta se sad dešava sa tim? Ništa. Ne služi ničemu, a troškovi su sve veći. Mislim da je ovo sve jedna farsa od koje suštinski nema nikakve koristi", naglašava Mirčić.

Jedan ceo sprat u novoj zgradi u Briselu biće stavljen, bez ikakve nadoknade, kancelariji Vojvodine na raspolaganje. Kako za 021 kažu u Demokratskoj stranci, mesečni izdaci tročlane delegacije iznosiće oko 6.000 evra.

  • Briselcanin

    17.11.2010 17:48
    Ccccc
    E, sad samo da vidimo ko je ta "skromna" trojka.Pametni i necemu vredni Vojvodjani su se sklonili, pa ovi prosecni kao gdja Sedlarevic dolaze do izrazaja. Pretpostavljam da ce pomenuta biti deo trojke?
  • sale novosadjanin

    17.11.2010 10:55
    ne radujem se
    dok ne budemo imali svoju ambasadu.
    sada ce opet tamo da uhlebe nekog zasluznog clana ds ili g17 ili pridoslog.
    VOJVODINA-VOJVODJANIMA !!!
  • Semtex

    17.11.2010 09:15
    Ambasada
    Zbog takvih "strucnih" kadrova poput ovog Mirovica Vojvodina bi trebala imati svoju ambasadu! Bas me interesuje koji od partijskih strucnjaka ce se uhlebiti na ovoj poziciji i predstavljati nas Vojvodjane!??

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.