FOTO: Alternativna karta Novog Sada izazvala reakcije

Fejsbuk stranica Kartografija predstavila je kartu Novog Sada za, kako kažu, početnike.
Ova karta podeljena je po naseljima, ali uzimajući u obzir karakteristike istih i njihove građane, pojave, nadimke, stereotipe i predrasude, te navike Novosađana i onih koji dolaze u Novi Sad.
 
Tako su autori karte, prema usmerenjima pojedinaca, obeležili novosadski "krug dvojke", koji naseljavaju starosedeoci, deo grada poznat po Egzitu, pucnjavama, studentima, ali i bombardovanju, Najlonu, fudbalskim klubovima, izlascima...
 
 
Ova karta je za kratko vreme izazvala smeh i podsmeh, oduševljenje, kao i nezadovoljstvo, s obzirom na to da je rađena po vrlo ograničenom shvatanju pojedinaca - tako su obeležena mesta u kojima deluju narkomani i dileri, naselja koja su "rupe", mesta za "pozere", "dođoše", "sekte", "autonomaše" i slično.
 
Kako navode autori stranice, ne radi se o ličnim nacionalističkim ili ideološkim stavovima.
  • Vanja

    15.04.2019 21:00
    .........
    Šta ste se svi razgoropadili kao neukroćene zveri? Mapu treba shvatiti kao šalu, mada je 90% je realna pa se većina našla prozvanom? Kakve veze ova šala ima sa kućnim vaspitanjem? ! Ajde lečite komplekse na psihoterapiji, radu na sebi.
    Vidi se da u NS najmanje živi Novosađana . Okupacija u 26 slika. Uostalom, ako iko ima šta protiv ,uvek ima zavičaj da se njemu vrati.
  • Jogurt bumerang

    17.06.2017 22:46
    @Мунгос : немаш ти пријатељу појма шта је ксенофобија. Лупаш и разбацујеш се изразима те не читаш шта је написано. Немаш појма ни шта је фашизам. Претпоставићу да је то одраз лошег образовања. Искрено, жао ми те је, верујем да ниси ти томе крив.
    Но у многоме ти хвала. Само показујеш право лице онога против кога се треба у политичком животу борити. То су такви као ти који су свој национализам добро уновчили и сад уживају у новцу и смеју се сиротињи. Такви као ти су опасни по ово друштво по овај народ и нема напретка са вама.
    Не заборави: неко то одгоре види све.
    @južnjak: sramota je izdvajati postradalu decu odakle god da su. Sve su to naša deca.
  • Juznjak

    15.06.2017 14:31
    @Promašaj veka
    Promašaj veka je ovaj tvoja ispala da budeš duhovit he he he.
    Uključi malo moždane vijuge pa će ti se reći samo na koga sam mislio.

    Ako ne možeš, probaj sa "eci-peci-pec"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.