Davili mu dete, a škola ćuti

U priči o zataškavanju nasilja u novosadskim školama pojavili su se novi detalji.  
U priči o zataškavanju nasilja u novosadskim školama pojavili su se novi detalji. Roditelji dečaka koji je davljen plastičnom kesom su, nakon izostanka reakcije iz škole, odlučili da javno progovore o tome što se desilo njihovom sinu.

Otac davljenog deteta, Steva Rodić, kaže za Radio 021 da je njegov sin od ranije imao problema sa malim nasilnikom, takođe učenikom petog razreda.

"Mom detetu je pored školske ograde sa leđa prišao njegov vršnjak, koji ga odranije maltretira, skočio na njega i obmotao mu kesu oko vrata. Koliko je davljenje trajalo, ne zna, ali moj sin je imao vidne razderotine i otekline na vratu".

On navodi da su do da sada mislili da se radi o dečijim čarkama, međutim, prema njegovom mišljenju, ovaj put je bilo zaista ozbiljno.

"Dok ga je davio, rekao mu je "ovog puta mi se nećeš izvući". Mislim da je potpuno jasno šta to znači".

Rodić potvrđuje sumnje da se u ovoj školi vršnjačko nasilje zataškava. Prema njegovim rečima, direktorica i psiholog znaju šta se desilo, ali o tome odlučuju da ćute.

"Direktorica i školski psiholog su sramota za svoje profesije. Uprava škole zna za sve što se zbilo, ali ona još uvek ponavlja kako pojma nema o događaju, da je laž i da mi lažemo. Napomenuću samo da imamo kompletnu medicinsku dokumencaciju da je naše dete davljeno, kao i policijski izveštaj".

Iako u školi tvrde da ne znaju šta se desilo, novosadska policija ima podatke o ovom događaju. Načelnik odeljenja za maloletničku delikvenciju, Nenad Erdeljan, kaže za 021 da je istraga u toku.

"Došlo je do tuče između dva krivično neodgovorna deteta, pri čemu je, prema preliminarnim informacijama, jedno od njih davljeno. Istraga je u toku, a po potrebi, Tužilaštvo i Centar za socijalni rad će reagovati", kaže Erdeljan.

Podsećamo, u školi "Jovan Popović" su odbili da komentarišu ovaj i druge incidente, sa strahom da njihova škola ne dođe na loš glas. Prosvetna inspekcija, koja je bila u školi, se takođe ogradila od ovog incidenta rečima da ne postoji razlog zbog čega ne bi verovali školskoj upravi.

U školi se danas održava Savet roditelja.

  • Boba Ns

    14.12.2010 13:19
    kasno
    za ovakve stvari nikad nije kasno, samo sad to isterati do kraja. Roditelji MORAJU biti kaznjeni NOVCANO. ako se to uvede sigurno ce se nasilje smanjiti.
  • @Petar

    11.12.2010 14:06
    PJONG! Pogrešan odgovor! Ispao si glup! Neće te primiti na Farmu! Ajd, dobro, probaj još jednom...!
  • Petar

    11.12.2010 10:00
    Provalio kako se može pisati i pod više imena, a, Rodiću?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti